12.8 C
Chania
Tuesday, December 16, 2025

Αποστάσεις Μπακογιάννη για τη «βίλα Ραγκούση: «Έχουμε σοβαρότερα πράγματα να πούμε»

Ημερομηνία:

Εκτός «γραμμής» Πειραιώς και Μαξίμου βγήκε η Ντόρα Μπακογιάννη σχετικά με το υποτιθέμενο σκάνδαλο για το σπίτι του Γιάννη Ραγκούση στην Πάρο, θέμα το οποίο έχει φιλοξενηθεί και στο παρελθόν σε πολλά ΜΜΕ, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να βρουν «στόχο».

Κι αυτό γιατί όπως αποδείχθηκε και τότε και τώρα το δάνειο που αφορούσε μέρος της κατοικίας, το πήρε η πρώην σύζυγός του επί Νέας Δημοκρατίας, χορηγούνταν χωρίς κανένα απολύτως εισοδηματικό κριτήριο σε τρίτεκνους – δικαιούχους του ΟΕΚ. Επρόκειτο δε, για συγκεκριμένο δάνειο που μπορούσαν να λάβουν όλοι οι δικαιούχοι και πως δεν το στέρησε από κάποιον άλλον, ενώ εξοφλήθηκε το 2011 με εφάπαξ καταβολή του υπολειπόμενου ποσού (αντί της άτοκης 25ετους αποπληρωμής του) όπως προβλεπόταν στο σχετικό Νόμο για όλους ανεξαιρέτως τους δικαιούχους των προαναφερόμενων δανείων.

Η Ντόρα Μπακογιάννη, γνωρίζοντας προφανώς όλα τα παραπάνω απέφυγε να πει το παραμικρό, παρά τη χθεσινή ανακοίνωση της ΝΔ.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής της εμφάνισης στον ΣΚΑΪ αν και ρωτήθηκε από τον Δημήτρη Οικονόμου με το που κάθισε στο πάνελ, η βουλευτής της ΝΔ απάντησε: «Δεν έχω εικόνα, για να είμαι ειλικρινής, για τη βίλα Ραγκούση και δεν θέλω να μπω… Θεωρώ ότι έχουμε πολύ σοβαρά πράγματα να κουβεντιάσουμε».

ieidiseis.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ