16.7 C
Chania
Δευτέρα, 16 Μαρτίου, 2026

“Από εδώ και μπρος κυβερνάμε”: Ενέργειες Παύλου Πολάκη για προβλήματα του νομού Χανίων

Ημερομηνία:

Τις ενέργειές του αμέσως μετά την προτροπή του πρωθυπουργού για πέρασμα από τα λόγια στην πράξη περιέγραψε ο Παύλος Πολάκης σε ενημέρωση που έκανε στην προσωπική σελίδα του στο facebook. Μεταξύ άλλων ο βουλευτής Χανίων σημειώνει την παρέμβασή του για τη μεταφορά του Λιμεναρχείου Χανίων, την επικοινωνία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος για την καταβολή των χρημάτων για την καταπολέμηση του έλκους της καστανιάς ενώ ενημερώνει ότι σύντομα θα έχει καταργηθεί το “μνημονιακό” Παρατηρητήριο των ΟΤΑ.

Ολόκληρη η ενημέρωση του βουλευτή:

Υλοποιώντας την προτροπή του Αλέξη από τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομδας ότι από εδώ και μπρος κυβερνάμε, χθες και σήμερα προχωρήσαμε στα εξής:

1) Παρέμβαση στο Υπουργείο Ναυτιλίας και στο Υπουργείο Οικονομικών για άμεση μεταφορά των υπηρεσιών του Λιμεναρχείου Χανίων στον α’ όροφο του Τελωνείου στη Σούδα για να σταματήσει το αίσχος (οικονομικό και λειτουργικό) των τεσσάρων κτιρίων. Το Υπουργείο Ναυτιλίας συμφώνησε κι αναμένεται απάντηση από το Υπουργείο Οικονομικών.

2) Επικοινωνία και λύση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος της κατανομής των χρημάτων σε 11 νομούς της χώρας για την καταπολέμηση του έλκους της καστανιάς και φέτος απο το Δασαρχείο Χανίων. Άμεση ανταπόκριση από τον Υπουργό και το γραφείο του προς τη Διοίκηση του Πράσινου Ταμείου που χρηματοδοτεί. 

3) Παρέμβαση στο Υπουργείο Εσωτερικών στον Υπουργό και στον Γενικό Γραμματέα για το θέμα της μη έγκρισης του προϋπολογισμού σε 30 δήμους της χώρας απο τις αποκεντρωμένες διοικήσεις που ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ να τηρούν τις μνημονιακές οδηγίες του παρατηρητηρίου των ΟΤΑ το οποίο θα καταργηθεί. Θα σταλεί σύντομα οδηγία για να εγκριθούν οι προυπολογισμοί και να λειτουργήσουν απρόσκοπτα αυτοί οι δήμοι.

Αυτά κατ’ αρχήν (και αρκετά άλλα) και ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για να αλλάξουμε τη χώρα στα μικρά και στα μεγάλα.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χρηματοδότηση 1,85 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης για αποκατάσταση στο «Μέγαρο της Βασίλισσας» και αναβάθμιση των διαδρομών στο Ανάκτορο της Κνωσού

Η Περιφέρεια Κρήτης χρηματοδοτεί με 1,85 εκατ. ευρώ την αποκατάσταση του Μεγάρου της Βασίλισσας στην Κνωσό και νέες διαδρομές για ΑμεΑ. Ολοκλήρωση έως Νοέμβριο 2029.

Στις Βρυξέλλες το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης για τη συνάντηση των κέντρων ενημέρωσης της ΕΕ

Το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχε στη συνάντηση όλων των κέντρων Europe Direct της Ευρώπης στις Βρυξέλλες, με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών.

Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Περιφερειακού Διοικητή Πυροσβεστικής στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων

Ο νέος Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικής Κρήτης Ξενοφών Τσιλιμιγκάκης επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή. Συζητήθηκαν θέματα πολιτικής προστασίας και προετοιμασίας για την αντιπυρική περίοδο.

Η ΔΕΔΙΣΑ στο 14th Future of Cities Conference: Κυκλική Οικονομία, Τεχνητή Νοημοσύνη και καινοτόμες λύσεις για ανθεκτικές πόλεις

Η ΔΕΔΙΣΑ συμμετείχε στο 14th Future of Cities Conference στην Αθήνα. Ο Γενικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Πατεράκης παρουσίασε καινοτόμες λύσεις για κυκλική οικονομία και την πλατφόρμα RE-USE.GR.