12.8 C
Chania
Sunday, December 14, 2025

Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν δεν τήρησαν ούτε τη νέα συμφωνία εκεχειρίας της Ουάσιγκτον – Αλληλοκατηγορίες και βομβαρδισμοί

Ημερομηνία:

Οι κυβερνήσεις της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν αλληλοκατηγορήθηκαν σήμερα για παραβίαση της νέας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, που είχε σκοπό να δοθεί τέλος στις εχθροπραξίες για τον έλεγχο του θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ και υποτίθεται πως τέθηκε σε ισχύ σήμερα.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν κατηγόρησε τις αρμενικές δυνάμεις ότι βομβάρδισαν την πόλη Τάρταρ και γειτονικά χωριά. Το αρμενικό υπουργείο Άμυνας κατήγγειλε ότι ο εχθρός άνοιξε πυρ με πυροβολικό εναντίον αρμενικών θέσεων σε διάφορους τομείς του μετώπου. Τα δύο μέρη κατηγόρησαν το ένα το άλλο για «χονδροειδή παραβίαση» της εκεχειρίας.

Μόλις χθες Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν δεσμεύτηκαν εκ νέου να τηρήσουν από σήμερα Δευτέρα μια «ανθρωπιστική εκεχειρία» στη σύρραξη στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, κάτι που γνωστοποίησαν σε μια κοινή ανακοίνωση με τις ΗΠΑ, έπειτα από διαπραγματεύσεις στην Ουάσιγκτον.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Στίβεν Μπίγκαν συναντήθηκε το Σάββατο με τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών, διευκρίνισε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε. Μία ημέρα πριν, ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο είχε υποδεχθεί τους ομολόγους του από το Αζερμπαϊτζάν Τζεϊχούν Μπαϊράμοφ και στη συνέχει από την Αρμενία Ζόχραμπ Μνατσακανιάν, χωρίς ωστόσο να συναντηθούν και οι τρεις μαζί.

topontiki.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 13/12/1943 – ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ

Ένα σπουδαίο κείμενο του αντιστασιακού Χαράλαμπου Ρούπα για το...

Ελληνικό Εθνικό ταμείο φυσικού αερίου και πετρελαίων

Του Γιώργου Ουρανού Νορβηγικό Κρατικό Ταμείο Συντάξεων  Με αφορμή την πιθανολογούμενη...

Μία αλλιώτικη ενατένιση: Η έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη

Της Πηνελόπης Ντουντουλάκη Η έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη ,...