26 C
Chania
Τρίτη, 30 Ιουνίου, 2026

Αρναουτάκης: Οι γιατροί στην Κρήτη αναδεικνύουν την αξία του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης

Ημερομηνία:

«Οι γιατροί της Κρήτης είναι επιστήμονες που αναδεικνύουν την αξία του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης από το βήμα του 1ου Πολυθεματικού Συνεδρίου που διοργανώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου και το Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε πως στο επίκεντρο του σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης, τα τελευταία χρόνια, παρέμεινε η κοινωνία, η προστασία της υγείας και της ασφάλειας των πολιτών. «Συνεχίζουμε και στη νέα προγραμματική περίοδο με προτεραιότητα την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό των νοσοκομείων και των δομών υγείας της Κρήτης».

Παράλληλα, επεσήμανε την αξία του συνεδρίου ως ένα από τα κύρια επιστημονικά δρώμενα της Κρήτης, συγχαίροντας, τον Πρόεδρο και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και τους συμμετέχοντες επιστήμονες.

«Από τη δική μας πλευρά, ως Περιφέρεια Κρήτης, επαναλαμβάνουμε πως οι γιατροί της Κρήτης, οι επιστήμονες που στηρίζουν το Σύστημα Υγείας, είναι άνθρωποι με βαθιές επιστημονικές γνώσεις, αλλά κυρίως επιστήμονες που αναδεικνύουν την αξία του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης. Άνθρωποι που τιμούν τον όρκο τους και προσφέρουν, πραγματικά, μια νότα αισιοδοξίας στην κοινωνία», τόνισε ο Σταύρος Αρναουτάκης.  Στην εναρκτήρια συνεδρία παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης, εκπρόσωποι αυτοδιοικητικών, τοπικών αρχών και της ιατρικής κοινότητας.

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συλλυπητήρια του Ο.Α.Κ. για τον αδόκητο χαμό της Άννας Λειψάκη

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης εκφράζει συλλυπητήρια για τον αδόκητο χαμό της Άννας Λειψάκη. Θλίψη από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Άρη Παπαδογιάννη για την οικογένεια του πρώην Αντιδημάρχου Χανίων.

Πολάκης: Η Νέα Κυδωνία εξισώνεται αναίτια με Μύκονο και Σαντορίνη στο νέο χωροταξικό για τον τουρισμό

Ο Παύλος Πολάκης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για το νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο Τουρισμού, καταγγέλλοντας ότι η Νέα Κυδωνία εξισώνεται αναίτια με Μύκονο.

Με επιτυχία η πεζοπορική διαδρομή στο Κολυμπάρι του Δήμου Πλατανιά – Νέες δράσεις το φθινόπωρο

Επιτυχημένη πεζοπορική διαδρομή στο Κολυμπάρι από τον Δήμο Πλατανιά. Οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν καταφύγια Γερμανικής Κατοχής, τη Μονή Γωνιάς και την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης. Νέες δράσεις το φθινόπωρο.

Μαμουλάκης: «0-5 το σκορ από τις Βρυξέλλες για τους αγρότες» – Πέντε συνεχόμενες ήττες σε χρηματοδοτήσεις καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Χάρης Μαμουλάκης καταγγέλλει πέντε διαδοχικές ήττες της Ελλάδας στην ΕΕ με περικοπές χρηματοδοτήσεων για αγρότες. Κριτική στον Μαργαρίτη Σχοινά για απώλειες 300 εκ. ευρώ σε βιολογικά και ακυρώσεις προγραμμάτων.