11.8 C
Chania
Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου, 2026

Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος: «Μας στενοχωρεί η στάση της Πολιτείας για το μεταθετό, αλλά προχωράμε μπροστά»

Ημερομηνία:

Μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης εκφράζει απογοήτευση για την τροπολογία που δεν αλλάζει – Σημείωσε πως η Εκκλησία θα συνεχίσει να πορεύεται με σεβασμό στους θεσμούς.

Λίγες ημέρες μετά τη συνάντησή του στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη – μεταξύ άλλων – και για το ζήτημα της τροπολογίας που καταργεί το μεταθετό, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος τοποθετήθηκε δημόσια το πρωί της Πέμπτης, στο περιθώριο της τελετής αγιασμού του νέου σκάφους του Λιμενικού στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Ο κ. Ευγένιος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το αποτέλεσμα των συνομιλιών, σημειώνοντας:

«Πήγαμε, είπαμε τον πόνο μας, όπως έπρεπε να κάνουμε. Η Πολιτεία μας άκουσε, ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες στη σχέση μας. Πήραμε μια απάντηση την οποία, πριν την καταθέσω στην αγάπη σας και στο πλήρωμα της Εκκλησίας, πρέπει να παρουσιάσω σε συνοδική σύσκεψη που θα προγραμματίσουμε. Φυσικά, πάντα θα μπορούσε να πάει καλύτερα, αλλά σε κάθε διάλογο τα πράγματα πηγαίνουν είτε καλύτερα είτε χειρότερα. Εμείς μπορέσαμε και θέσαμε το ζήτημα που μας απασχολεί· από εκεί και πέρα προχωράμε μπροστά».

Ο κ. Ευγένιος τόνισε ότι η κυβέρνηση ξεκαθάρισε πως η τροπολογία για το μεταθετό δεν πρόκειται να αλλάξει, γεγονός που –όπως είπε– προκαλεί του προκαλεί στεναχώρια. «Το μεταθετό, όπως δημοσιεύθηκε, αποκλείστηκε να αλλάξει από πλευράς Πολιτείας. Αυτό μας στενοχωρεί, αλλά προχωράμε μπροστά. Η Εκκλησία ούτε σε εμάς άρχισε, ούτε σε εμάς θα τελειώσει. Τον θεσμό πρέπει να τον σέβονται όλοι και εμείς σεβόμαστε τους θεσμούς», σημείωσε χαρακτηριστικά.

neakriti.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συλλήψεις στο Ρέθυμνο και το Λασίθι για κλοπές – Υπάλληλος «άδειαζε» το ταμείο του καταστήματος επί 10 μήνες

Συλλήψεις σε Ρέθυμνο και Λασίθι: 55χρονη υπάλληλος «άδειαζε» κατάστημα επί 10 μήνες. Τρεις ημεδαποί συνελήφθησαν στην Ιεράπετρα για κλοπές φιαλών υγραερίου.

Συνάντηση Αρναουτάκη με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της ΕΠΟ και την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Γυναικών

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της ΕΠΟ και την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Γυναικών στο Ηράκλειο, ενόψει των αγώνων με Γεωργία και Νησιά Φερόε για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για διακεκριμένες κλοπές στο Ηράκλειο – Εξιχνιάστηκαν 8 υποθέσεις

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί (19χρονος και ανήλικος) στο Ηράκλειο για 8 κλοπές σε οχήματα, επιχείρηση και ποδήλατο. Εξιχνιάστηκαν από Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου και Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων.

Συνάντηση Αρναουτάκη με Πρύτανη Πανεπιστημίου Κρήτης για Ευρωπαϊκό Σχολείο και νέες εστίες

Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη με Πρύτανη Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργο Κοντάκη για Ευρωπαϊκό Σχολείο και νέες φοιτητικές εστίες.