17.8 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

Ασυνήθιστα ζεστός ο φετινός Σεπτέμβριος για το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας

Ημερομηνία:

Για όλη την ηπειρωτική Ελλάδα,, η μέση μέγιστη θερμοκρασία του Σεπτεμβρίου ήταν υψηλότερη από τον μέσο όρο της προηγούμενης δεκαετίας, ανέφερε το Meteo, η μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Εξαίρεση ήταν τα νησιά, όπου η μέση μέγιστη θερμοκρασία ήταν ελαφρώς χαμηλότερη από τα κανονικά επίπεδα, γράφουν σε ανάρτησή τους οι μετεωρολόγοι της υπηρεσίας.

Οι αποκλίσεις της μέσης μέγιστης θερμοκρασίας για τον Σεπτέμβριο του 2025 ανά γεωγραφικό διαμέρισμα. Πηγή; Meteo.gr

Οι αποκλίσεις της μέσης μέγιστης θερμοκρασίας για τον Σεπτέμβριο του 2025 ανά γεωγραφικό διαμέρισμα. Πηγή; Meteo.gr

Οι μετρήσεις των 53 μετεωρολογικών σταθμών του Meteo δείχνουν ότι, όσον αφορά τις μέγιστες θερμοκρασίες, ο Σεπτέμβριος ήταν θερμότερος κατά 0,1 βαθμούς στην Αττική, όπου το θερμόμετρο ανέβηκε πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα τις 21 από τις 30 ημέρες του μήνα.

Στη Θεσσαλονίκη, οι 22 ημέρες του μήνα βρέθηκαν πάνω από τη μέση τιμή της περιόδου 2010–2019, με τη μέση μέγιστη θερμοκρασί

α να παρουσιάζει απόκλιση 0,6 °C πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

Πηγή: Meteo.gr

Πηγή: Meteo.gr

Στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα, η απόκλιση σε σχέση με τα κανονικά επίπεδα κυμάνθηκε από 0,3 βαθμούς στην Κρήτη μέχρι τους 1,3 βαθμούς στην Πελοπόννησο.

Στην Πελοπόννησο, ο φετινός Σεπτέμβριος ήταν ο δεύτερος θερμότερος από το 2010, στη Βόρεια και Στερεά Ελλάδα ο τρίτος θερμότερος, στη Δυτική Ελλάδα, το Ιόνιο και την Κρήτη ο τέταρτος θερμότερος, στη Θεσσαλία ο έκτος θερμότερος και στα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο ένατος θερμότερος.

in.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημογραφικό: Ζητούνται εργασίες «φιλικές για ηλικιωμένους» – Η άνοδος των age friendly jobs

H πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Aνάπτυξης και Ανασυγκρότησης (ΕBRD), χτυπάει...

Ρωσία: Δεν χαρακτηρίζεται «άμεση απειλή» στη νέα στρατηγική ασφαλείας των ΗΠΑ – «Θετικό βήμα» λέει το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο χαιρετίζει κίνηση της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ...