31.6 C
Chania
Δευτέρα, 27 Ιουλίου, 2026

«Αυτή η πανδημία είναι μαγική, τουρίστα δεν κολλάει – κολλάει φοιτητή»: συμβολική παρέμβαση στο Αεροδρόμιο Χανίων από φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης | Φωτός+Βίντεο

Ημερομηνία:

Παρέμβαση στο Αεροδρόμιο Χανίων Ι. Δασκαλογιάννης πραγματοποίησαν το μεσημέρι του Σαββάτου Φοιτητικοί Σύλλογοι των Χανίων στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για το άνοιγμα των σχολών και απέναντι στο νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη.

Οι φοιτητές άνοιξαν πανό με το σύνθημα: «Αυτή η πανδημία είναι μαγική, τουρίστα δεν κολλάει – κολλάει φοιτητή» καταδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης που κρατάει τα πανεπιστήμια κλειστά εδώ και 1,5 χρόνο(!!) την στιγμή που έχει ανοίξει κάθε τομέας της οικονομίας.

Όπως λένε χαρακτηριστικά οι Φοιτητικοί Σύλλογοι «στο αεροδρόμιο Χανίων και στην πόλη μας έρχονται αυτή την περίοδο χιλιάδες τουρίστες, ενώ οι σχολές μας μένουν κλειστές με πρόσχημα την διασπορά της πανδημίας. Μήπως η κυβέρνηση νοιάζεται τόσο πολύ για την υγεία μας αλλά δεν ξέρει ότι οι χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό, στα τουριστικά μαγαζιά, στο αεροδρόμιο που δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες και χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας αποτελούνται από  φοιτητές και νέους του νομού;

Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση επιλέγει να κρατάει κλειστά τα πανεπιστήμια για τους φοιτητές γιατί το θεωρεί κόστος, ενώ δεν διστάζει να προωθεί τους απαράδεκτους σχεδιασμούς της και τα νομοσχέδια, μετατρέποντας τα σε Πανεπιστήμια Α.Ε. και με τη βούλα»

«Αν ήθελε η κυβέρνηση θα μπορούσε να εξασφαλίσει όλα τα μέτρα(test, εμβολιασμοί, απολύμανση, πρόσληψη καθηγητών, ολιγομελή τμήματα κ.α.) που εδώ και μήνες οι φοιτητικοί σύλλογοι διεκδικούν για να ανοίξουν οι σχολές, για να γίνουμε ξανά φοιτητές. Αυτά θεωρούνται κόστος από την κυβέρνηση, δίνοντας όμως εκατομμύρια σε ξενοδόχους, αεροπορικές εταιρίες, επιχειρηματικούς ομίλους.»

Οι φοιτητικοί σύλλογοι Εστίας, ΗΜΜΥ, Ενιαίος Πολυτεχνείου Κρήτης και ΕΛΜΕΠΑ Χανίων τονίζουν: Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να γίνουμε ξανά φοιτητές, για να ανοίξουν οι σχολές, για να μην χαθεί και νέο 6μηνο, που όπως φαίνεται πως είναι στον αέρα. Επόμενος σταθμός η απεργιακή συγκέντρωση στις 3 Ιούνη στο πλάι των εργαζομένων που μέσα από τα σωματεία τους προετοιμάζουν νέα απεργιακή απάντηση, ώστε να μην κατατεθεί καν το νέο απαράδεκτο νομοσχέδιο για τα εργασιακά!

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης: Εξωδικαστικές διεκδικήσεις δανειοληπτών μετά την απόφαση-σταθμό του Αρείου Πάγου

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ξεκινά εξωδικαστικές διεκδικήσεις για δανειολήπτες Νόμου Κατσέλη μετά την απόφαση-σταθμό 6/2026 του Αρείου Πάγου για τον εκτοκισμό των δόσεων.

Συνεχίζεται η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου Χανίων με τους «Καγιαλές» του Ακρωτηρίου

Η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου Χανίων συνεχίζεται για 5η χρονιά. Αύριο 28/07 οι «Καγιαλές» του Ακρωτηρίου παρουσιάζουν τους «Χορούς του Χθες» στην Παλιά Πόλη.

Μουσική βραδιά «Πανσέληνος του Ιούλη» στη Μαραθοκεφάλα Σπηλιάς από τον Δήμο Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά διοργανώνει την καθιερωμένη μουσική βραδιά «Πανσέληνος του Ιούλη» στις 29 Ιουλίου 2026 στο Σπήλαιο Αγίου Ιωάννη Ερημίτη στη Μαραθοκεφάλα Σπηλιάς. Ελεύθερη είσοδος.

24,6 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης για παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ το 2026-2027

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε την ένταξη πράξης 24,6 εκατ. ευρώ για παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ. 10.630 παιδιά θα ωφεληθούν το σχολικό έτος 2026-2027.