13.8 C
Chania
Sunday, December 14, 2025

Αυτόφωρο για δέντρα: Αντί για επιβράβευση, δίωξη πολιτών που φύτεψαν πράσινο στη Σητεία

Ημερομηνία:

Σύλλογος Εστίασης και Ψυχαγωγίας καταγγέλλει τη στάση της Δημοτικής Αρχής – Συνελήφθησαν δύο πολίτες για δενδροφύτευση στην Κ. Καραμανλή

Με έντονη αγανάκτηση και βαθιά θλίψη αντέδρασε ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Ψυχαγωγίας Δήμου Σητείας στο πρωτοφανές περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, όταν δύο επαγγελματίες της πόλης οδηγήθηκαν στην αυτόφωρη διαδικασία μετά από καταγγελία του Δήμου Σητείας.

Η αιτία της δίωξης; Η πρωτοβουλία τους να φυτέψουν οκτώ νέα δέντρα, αντικαθιστώντας παλαιά και ξεραμένα, στην οδό Κωνσταντίνου Καραμανλή, με αποκλειστικά δικά τους έξοδα και σε συνεννόηση, όπως καταγγέλλεται, με τον εργολάβο του έργου ανάπλασης και την Υπηρεσία Πρασίνου.

Πρωτοφανές: Αυτόφωρο για… δενδροφύτευση

Οι δύο πολίτες, όπως αναφέρεται στη δημόσια ανακοίνωση του Συλλόγου, διώκονται για την εθελοντική τους δράση, παρά το γεγονός ότι:

  • Είχαν ενημερώσει προηγουμένως τον Δήμο και είχαν καταθέσει αίτημα με αριθμό πρωτοκόλλου.

  • Η ενέργεια έγινε με έξοδα των ίδιων των επαγγελματιών.

  • Τα δέντρα τοποθετήθηκαν σε συνεννόηση με τους υπεύθυνους ανάπλασης της περιοχής.

Δριμεία κριτική στη Δημοτική Αρχή

Ο Σύλλογος κάνει λόγο για «τραγική ανελαστικότητα» και επιλεκτική ευαισθησία από πλευράς της Δημοτικής Αρχής, η οποία —όπως τονίζει— τηρεί δύο μέτρα και δύο σταθμά. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Οι “αρεστοί” και μέλη της Δημοτικής Αρχής ξηλώνουν παρτέρια, φυτεύουν φοίνικες ή ό,τι άλλο τους υπαγορεύει η αισθητική τους, χωρίς καμία συνέπεια».

Η ανακοίνωση δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών ως προς την πρόθεση του Συλλόγου: «Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία των συναδέλφων. Αυτοί αγαπούν την πόλη πραγματικά. Περισσότερο απ’ όσο διαρκούν οι 2-3 θητείες οποιασδήποτε Δημοτικής Αρχής».

Εθελοντισμός ή ποινικοποίηση της προσφοράς;

Το περιστατικό εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τη διαχείριση του δημόσιου χώρου αλλά και την αντίληψη των δημοτικών αρχών απέναντι στον εθελοντισμό και τη συμμετοχή των πολιτών.

Η διοίκηση του Συλλόγου υπογραμμίζει πως θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας ζωής, ιδιαίτερα όταν αυτή προέρχεται από ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και επενδύουν καθημερινά στη Σητεία.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ