13.8 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

Βγήκαν τα χελωνάκια στην παραλία Γερανίου

Ημερομηνία:

Πιστές, σχεδόν με ακρίβεια ημέρας, οι θαλάσσιες χελώνες που επισκέπτονται το νησί της Κρήτης και φέτος.

Στα πλαίσια αυτά ο Σύλλογος για την προστασία της θαλάσσιας Χελώνας “ Ο ΑΡΧΕΛΩΝ”,   σε συνεργασία με το Δήμο Πλατανιά, την Δευτέρα 21 Αυγούστου,   εντόπισε τα ίχνη των πρώτων νεοσσών που εξήλθαν από τις φωλιές τους και στην παραλία Γερανίου και   οδηγήθηκαν προς την θάλασσα, για τέταρτη φορά φέτος στα όρια του Δήμου μας.

Οι θαλάσσιες χελώνες είναι φωτοτακτικά ζώα, δηλαδή κινούνται προς το πιο φωτεινό σημείο που κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι η θάλασσα, λόγω της αντανάκλασης του φεγγαριού και των αστεριών στην επιφάνειά της. Είναι σημαντικό, επομένως, ο τεχνητός φωτισμός που βρίσκεται στο πίσω μέρος της παραλίας να περιορίζεται στο μέγιστο δυνατό. Επιπλέον σημαντική είναι η αποφυγή παρουσίας κόσμου πάνω στην παραλία ωοτοκίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, ώστε να μην ποδοπατηθούν οι νεοσσοί.

Καθώς μόνο ένα στα χίλια χελωνάκια επιβιώνουν και φτάνουν σε αναπαραγωγική ηλικία, η προστασία κάθε ενός από αυτά είναι εξαιρετικά σημαντική για την διατήρηση του είδους.

Στην εκσκαφή παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Πλατανιά κ.Μπεμπλιδάκης Κωνσταντίνος

unnamed

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναυάγιο στη Χρυσή: Δε φτάνουν οι θάλαμοι στα ψυγεία του νεκροτομείου για τους νεκρούς

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη Στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου θα μεταφερθούν...

Το ΠΑΣΟΚ «φρενάρει» τον Τσίπρα

Με την παρουσίαση του βιβλίου του στην Αθήνα και το θέατρο...