23.8 C
Chania
Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, 2026

Βενιζέλειο: Σκέφτονται ακόμα και την παραίτηση οι διευθυντές επτά κλινικών

Ημερομηνία:

Ακόμα και το ενδεχόμενο παραίτησης εξετάζουν οι διευθυντές επτά κλινικών του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου,  η λειτουργία των οποίων είναι σε κρίσιμη κατάσταση και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι σε εξέλιξη συνάντηση τους για το τι μέλλει γενέσθαι ενόψει του αδιεξόδου που έχει δημιουργηθεί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κλινικές που βρίσκονται στο «κόκκινο» είναι η Β’ Παθολογική, η Αιματολογική, η νευροχειρουργική, τα δύο ακτινολογικά τμήματα, η Μονάδα Νεογνών και φυσικά το αναισθησιολογικό.

Ως προς την χειρουργική κλινική είναι γνωστό ότι ουσιαστικά βρίσκεται με το ένα πόδι στο γκρεμό και με το άλλο αιωρούμενο αφού χωρίς αναισθησιολόγους, χειρουργεία δεν γίνονται και οι ειδικευόμενοι έχουν δώσει dead line καθώς χωρίς χειρουργεία, δεν έχει νόημα η παραμονή τους σε ένα νοσοκομείο στο οποίο δεν υπάρχει στοιχειώδης εκπαίδευση. Σε αυτήν την περίπτωση όμως, εάν παραιτηθούν, το πλήγμα χαρακτηρίζεται μη ανατάξιμο.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης εξετάζει ως προσωρινή λύση τη μετακίνηση δύο αναισθησιολόγων από το ΠΑΓΝΗ στο Βενιζέλειο. Είναι μία λύση που ίσως λειτουργήσει ως …ΚΑΡΠΑ για το νοσοκομείο, αναμφίβολα όμως δεν επιλύει το πρόβλημα και αυτό το ξέρουν καλά οι αρμόδιοι και κυρίως το υπουργείο Υγείας.

cretalive.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Το μοιραίο λάθος του 40χρονου ανώμαλου που παρενοχλούσε γυναίκες που οδήγησε στην αποκάλυψη 500 αρχείων ακραίας σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών έως 6 ετών του...

Συνελήφθη 40χρονος στο Ηράκλειο για πορνογραφία ανηλίκων, προσβολή γενετησίας αξιοπρέπειας και παράνομη οπλοκατοχή. Εντόπισαν αρχεία παιδικής πορνογραφίας και βιντεοσκοπήσεις γυναικών χωρίς συναίνεση.

Εντοπίστηκαν 770 δενδρύλλια κάνναβης σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στον Αποκόρωνα Χανίων

Αστυνομική επιχείρηση στον Αποκόρωνα Χανίων: Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 770 δενδρύλλια κάνναβης σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Σε εξέλιξη οι έρευνες για τη σύλληψη των δραστών.

Σύλληψη ημεδαπού στο Λασίθι για ναρκωτικά μετά από έλεγχο σε επιχείρηση

Σύλληψη ημεδαπού στο Λασίθι για ναρκωτικά. Αστυνομικοί του Αγίου Νικολάου βρήκαν 113 τσιγάρα και 237 γραμμάρια κάνναβης σε έλεγχο επιχείρησης.