16.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

Γ. Βαρουφάκης: Όποιος λαός αξιολόγησε την ψήφο μετρώντας τη με ευρώ, δολάρια και μάρκα δεν κράτησε για πολύ τη δημοκρατία

Ημερομηνία:

«Όποιος λαός αξιολόγησε την αξία της ψήφου του μετρώντας τη με ευρώ, δολάρια και μάρκα δεν κράτησε για πολύ τα δικαιώματα του και τη δημοκρατία» επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και τόνισε ότι η κυβέρνηση κατέθεσε στον λαό την καλύτερη από τις προτάσεις που της παρέδωσαν οι θεσμοί, για να αποφασίσουν οι ίδιοι οι πολίτες.

Παράλληλα, άφησε αιχμές εναντίον των ΜΜΕ, σημειώνοντας ότι «ασελγούν πάνω στη δημοκρατία». «Οι τηλεθεατές έχουν μάτια και αυτιά και το βλέπουν κάθε μέρα» συμπλήρωσε.

Όπως τόνισε ο κ. Βαρουφάκης, οι θεσμοί έθεσαν ένα δίλημμα: ή θα χτυπηθούν οι πιο αδύναμοι ή θα κλείσουν οι τράπεζες.

Συνεχίζοντας τόνισε ότι δεν θα γίνει «κούρεμα» καταθέσεων, καθώς η περίπτωση της Ελλάδας είναι διαφορετική από της Κύπρου.

«Ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος, το καταλαβαίνω, γιατί σκέφτεται την Κύπρο. Δεν θα γίνει “bail in”. Μέχρι και σήμερα η ΕΚΤ δηλώνει ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι φερέγγυες», είπε ο κ. Βαρουφάκης και καταλόγισε στους θεσμούς ευθύνες για το κλείσιμο των τραπεζών, κάνοντας λόγο για εκβιασμό.

left.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ