12.8 C
Chania
Wednesday, December 17, 2025

Γ. Κυριακάκης: Η ΕΛΜΕ Χανίων η πρώτη που οδηγείται σε …”έκτακτο στρατοδικείο” για την απεργία αποχή για την αξιολόγηση

Ημερομηνία:

Με ανάρτησή του το μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων κ. Γιάννης Κυριακάκης αναφέρεται στο γεγονός ότι η ΕΛΜΕ Χανίων είναι η πρώτη ΕΛΜΕ που οδηγήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας στα δικαστήρια ώστε να κηρυχθεί παράνομη η απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση.

Αναφέρει σχετικά:

Έχουμε την τιμή να είμαστε η πρώτη ΕΛΜΕ της χώρας (μετά την ΟΛΜΕ, την ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ) που οδηγείται από το Υπουργείο “Παιδείας” σε έκτακτο στρατοδικείο….συγνώμη δικαστήριο, ώστε να κηρυχθεί παράνομη η απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση. Κάθε έντιμος άνθρωπος, με θέση ευθύνης (σύμβουλος, διευθυντής κλπ), πρέπει να σκεφτεί πολύ καλά μέχρι που θα ακολουθήσει τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης, μέχρι πότε θα συμπράττει στην κατεδάφιση του δημόσιου σχολείου….

Η ιστορία του εκπαιδευτικού κινήματος διδάσκει ότι οι θυσίες είναι προσωρινές, η αξιοπρέπεια διαρκεί για πάντα!

Η σημερινή δίκη πήρε αναβολή για την Τρίτη 26/3 στις 10πμ στα Δικαστήρια Χανίων.

“Μπορεί να με έχεις από κάτω
και με το ζόρι να με θάβεις στη σιωπή
Να επιμένεις πως μου αξίζει ένα άδειο πιάτο
και σαν σκυλί να με κλωτσάς μες τη βροχή
Μα όσο κι αν θες να το πιστεύεις
πως μου ‘χεις πάρει κιόλας την ψυχή
Κι όταν ακόμα θα νομίζεις
πως μια για πάντα έχω χαθεί
Εγώ θα φλέγομαι
Θα ανθίζω
Θα γιορτάζω
Θα ανατέλλω
Θα σε καίω…
Θα καταστρέφω με τραγούδια της ψυχής σου το μπουρδέλο
Θα ανατέλλω…” (ΤΡΥΠΕΣ 1996)

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ