15.8 C
Chania
Tuesday, December 9, 2025

Γεμάτο τουρίστες και… αμάξια το Παλιό Λιμάνι των Χανίων | Φωτός

Ημερομηνία:

Ελεύθερα φαίνεται ότι κινούνται με τα αυτοκίνητά τους; κάποιοι “έξυπνοι” στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων.

Το Παλιό Λιμάνι των Χανίων έχει γίνει ένας τόπος αφιλόξενος για τους ντόπιους – οξύμωρο για μια περιοχή που θέλει να φημίζεται για την φιλοξενία της – όμως είναι και ένας τόπος που πολλοί κάνουν ότι θέλουν επειδή δεν υπάρχει κανείς να τους αποτρέψει από το να το κάνουν.

Από το να οδηγούν και να παρκάρουν μέσα σε πεζόδρομους μέχρι να διασχίζουν το Παλιό Λιμάνι των Χανίων με τα αμάξια τους, φαίνεται ότι δεν υπάρχει επαρκής βούληση από τις αρχές για να διασφαλίσουν την τήρηση του νόμου.

Και προφανώς, δεν αναφερόμαστε σε ώρες που επιτρέπεται η μετακίνηση για λόγους τροφοδοσίας των καταστημάτων. Οι φωτογραφίες που μας έστειλε φίλος αναγνώστης της εφημερίδας τραβήχθηκαν περίπου στις 1 το μεσημέρι:

Σε άλλες περιοχές αυτά τα ζητήματα έχουν λυθεί είτε με την τοποθέτηση αλυσίδων, είτε με την τοποθέτηση σειράς από ηλεκτρικές κολώνες που ενεργοποιούνται τις ώρες που απαγορεύεται η μετακίνηση.

Στα Χανιά, γιατί δεν εφαρμόζεται ένα παρόμοιο μέτρο;

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΜέΡΑ25: Οι αγρότες δεν είναι “εγκληματική οργάνωση”

Η κυβέρνηση συκοφαντεί τους παραγωγούς για να κρύψει την...

Όταν το Παρελθόν Ζητάει Δικαιοσύνη

Υπάρχουν στιγμές που ο χρόνος, αυτός ο μεγάλος και...

Χανιά: Σύροι γιορτάζουν την πρώτη επέτειο από την πτώση του Άσαντ | Φωτός

Σε κλίμα συγκίνησης η συριακή κοινότητα των Χανίων συγκεντρώθηκε...