Facebook Instagram Twitter
συνδεθείτε
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΘΕΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • OIKONOMIA
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
  • ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΧΡΗΣΤΗ
  • ΣΥΝΔΕΣΗ
συνδεθείτε
καλωσόρισμα!Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΩΔΙΚΟΥ
Ανακτήστε τον κωδικό σας
Αναζήτηση
Αγώνας της ΚρήτηςΑγώνας Κρήτης
Αγώνας της ΚρήτηςΑγώνας ΚρήτηςΑγώνας της Κρήτης
Menu

Καθημερινή Μαχητική
Εφημερίδα

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ

Αγώνας της Κρήτης

Ποιοι είμαστε
Στείλτε το άρθρο σας | Κάντε μια δωρεά

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Αναζήτηση
14.8 C
Chania
Αγώνας της ΚρήτηςΑγώνας της Κρήτης
Wednesday, February 18, 2026
ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • ΘΕΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • OIKONOMIA
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
  • ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΧΡΗΣΤΗ
  • ΣΥΝΔΕΣΗ
    Αγώνας της Κρήτης
    • ΤΟΠΙΚΑ
    • ΘΕΣΕΙΣ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • OIKONOMIA
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
    • ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ
    • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΧΡΗΣΤΗ
    • ΣΥΝΔΕΣΗ
    ΕΛΛΑΔΑ

    Γιάννης Μπέζος: Ακούω πάρα πολλούς να μιλάνε, δεν είναι και οι πιο άγιοι άνθρωποι όλοι

    55
    Από: Αγώνας της Κρήτης

    Ημερομηνία:

    19/02/2021

    Ο Γιάννης Μπέζος, ο οποίος συνηθίζει να μιλά χωρίς περιστροφές, τοποθετήθηκε για ακόμα μία φορά πάνω στο συγκεκριμένο θέμα λέγοντας: «Με ενοχλεί πάρα πολύ που είναι στο στόχαστρο κάποιοι άνθρωποι, δικαιολογημένα, και ότι οι υπόλοιποι είναι άγιοι! Δεν είναι ακριβώς έτσι».

    «Καζάνι» που βράζει είναι ο χώρος του ελληνικού θεάτρου και ο Γιάννης Μπέζος έκανε νέες δηλώσεις.

    Ο Γιάννης Μπέζος, ο οποίος συνηθίζει να μιλά χωρίς περιστροφές, τοποθετήθηκε για ακόμα μία φορά πάνω στο συγκεκριμένο θέμα λέγοντας: «Με ενοχλεί πάρα πολύ που είναι στο στόχαστρο κάποιοι άνθρωποι, δικαιολογημένα, και ότι οι υπόλοιποι είναι άγιοι! Δεν είναι ακριβώς έτσι… Νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας ως ένα σημείο. Δε μιλάω για τις εξαιρέσεις με τις καταγγελίες. Αυτά έχουν πάρει τον δρόμο τους, έχουν καταγγελθεί, ορισμένα έχουν αποδειχτεί, άλλα μένει να αποδειχτούν… Γενικότερα, επειδή ακούω πάρα πολλούς να μιλάνε και επειδή σε αυτόν τον χώρο λίγο πολύ γνωριζόμαστε, ε, δεν είναι και οι πιο άγιοι άνθρωποι όλοι, δεν είμαστε τόσο άγιοι!».

    «Μη λέμε μεγάλες κουβέντες, ανεξαρτήτως ηλικίας. Πρέπει κάθε φορά να σκεφτόμαστε πριν μιλήσουμε και πριν ενεργήσουμε στον χώρο που εργαζόμαστε. Να δούμε τη δουλειά μας σοβαρά και να καταλάβουμε ότι αυτή η δουλειά έχει σκοπό τη χαρά και όχι την κλοτσοπατινάδα και την γκρίνια! Όλα αυτά είναι ένα παιχνίδι της εξουσίας. Αυτό δε σημαίνει πως θα καταργήσουμε την ιεραρχία. Άλλο όμως κρατάω την ιεραρχία και άλλο εκμεταλλεύομαι τη θέση μου. Καλό θα ήταν σιγά σιγά να πέφτουν οι τόνοι και να κρατάμε την ουσία. Γιατί, αν δεν την κρατήσουμε, θα είμαστε καταδικασμένοι να τα ξαναζήσουμε αυτά», πρόσθεσε ο ταλαντούχος ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Τηλέραμα».

    Πριν λίγες μέρες, ίνοντας δύο διαφορετικές συνεντεύξεις ο Γιάννης Μπέζος αποκάλυψε πως όλοι γνώριζαν τι γίνεται τα τελευταία χρόνια, ενώ μάλιστα περιέγραψε και όσα του είπαν γνωστές ηθοποιοί που έχουν προχωρήσει ήδη σε καταγγελία.

    Ο αγαπητός ηθοποιός μάλιστα ανέφερε πως αφού άνοιξε ο Ασκός του Αιόλου, ρώτησε μέχρι και την κόρη του αν έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, με την ίδια να του απαντά αρνητικά.

    Μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών δίνει το στίγμα του και τονίζει χαρακτηριστικά, απαντώντας στο ερώτημα «πώς εσείς επιτρέψατε να γίνουν επικίνδυνα παντοδύναμοι στο χώρο σας άνθρωποι με τέτοιες συμπεριφορές».

    «Ξέραμε και εμείς, ξέρατε και εσείς και δεν μιλούσαμε. Φτάσαμε ως εδώ γιατί εμείς το επιτρέψαμε. Ναι με τη σιωπή μας. Βλέπαμε συμπεριφορές περίεργες, ακούγαμε διάφορα, αλλά ο καθένας κοίταζε τη δουλειά του. Στα 25 χρόνια που είμαι θιασάρχης και παίζω σε τηλεοπτικές σειρές ελέγχω την κατάσταση, δεν έπεσαν ποτέ τέτοια πράγματα στην αντίληψή μου. Όμως κάπου συνέβαιναν. Καταλαβαίνω τις φωνές, τον εκνευρισμό στην πρόβα, γίνονται αυτά στη δουλειά μας, συχνά είναι μέσα στη δημιουργική εργασία. Από αυτό το σημείο όμως, ως την εκμετάλλευση του άλλου στο εργασιακό περιβάλλον υπάρχει μεγάλη απόσταση».

    Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε και στο ΘΕΜΑ 104,6 για τις καταγγελίες και τις αποκαλύψεις για σεξουαλική παρενόχληση και βία στον χώρο του Θεάτρου.

    Ο ηθοποιός είπε χαρακτηριστικά: «Είμαι πολύ στεναχωρημένος με τις ανοησίες και τα απίστευτα πράγματα που ζούμε τον τελευταίο καιρό. Η θεατρική εκπαίδευση, που είναι το Άλφα και το Ωμέγα από εκεί ξεκινούν όλα, είναι ένα μεγάλο ζητούμενο. Έχει πολύ μεγάλα προβλήματα. Δεν είναι ουσιαστική εκπαίδευση, είναι μια φάμπρικα, η οποία έχει στηθεί για να υπάρχουν οι σχολές, για να πληρώνουν τα παιδιά ..… και αυτό έχει σαν συνέπεια να βγαίνουν σωρηδόν άνθρωποι που πολλοί είναι έτοιμοι για όλα.

    Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνεις πρόβα: η πίεση έχει να κάνει αλλά αυτό που πρέπει να μαθαίνουν οι ηθοποιοί είναι να μάθουν να πιέζουν τον εαυτό τους όχι να τους πιέζει ο άλλος λες και είναι σε καταναγκαστικά έργα. Η δική μας δουλειά γίνεται με προορισμό την ευρύτερη χαρά. Δεν έχουμε αποτέλεσμα όταν συμπεριφερόμαστε με αυτόν τον τρόπο. Υπάρχει κάποιος που διευθύνει την πρόβα, φυσικό είναι να πει και μία κουβέντα παραπάνω αλλά από εκεί και πέρα μέχρι να φτάσουν σε σημεία να πλακώνονται, να βρίζονται ή να μιλάμε εξευτελιστικά στον άλλο, απέχει πάρα πολύ.

    Ανθρωποι απίθανοι, ανοήτοι, άσχετοι στη δουλειά είναι έτοιμοι για τα πάντα

    Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα αυτά που ζούμε σήμερα, όσο περίεργο και αν φαίνεται. Άνθρωποι απίθανοι έχουν βγει στη δουλειά, ανόητοι, άσχετοι οι οποίοι είναι έτοιμοι για τα πάντα. Και μετά καταλήγουν, εφόσον αποκτήσουν και μια δύναμη να συμπεριφέρονται με ένα τρόπο.

    Το σωματείο, πρέπει να έχει έναν ελεγκτικό μηχανισμό, να μη γίνεται απλώς σκορποχώρι αλλά και το σωματείο τόσα χρόνια ήταν σε ύφεση. Το σωματείο έχει την τάση να κάνει απεργίες συνέχεια για να συμπαρασταθεί σε κάποιους. Τώρα είναι μια ευκαιρία να συμπαρασταθεί ουσιαστικά. Δεν προστατεύουν μόνο τα εργασιακά δικαιώματα είναι και η τιμή των ανθρώπων. Θα αφήσουμε τα νέα παιδιά βορά στον καθέναν;

    Το ξεκίνημα είναι η Μπεκατώρου. Το κάνει η κυρία Μπεκατώρου που είναι μια ολυμπιονίκης … διότι εάν έβγαινε μια αθλήτρια που δεν ήταν, μια απλή αθλήτρια δηλαδή, δεν θα δίναμε τόση σημασία, άρα πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας όλοι μας. Το ότι αγκαλιάζεται αυτή η κίνηση από την ΠτΔ είναι πολύ σημαντικό, που σημαίνει ότι παίρνει και μία επισημότητα».

    ieidiseis.gr

    Το ξέρουμε…

    Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

    Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

    1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
    2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

    Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

    Γίνε συνδρομητής

    Σας ευχαριστούμε θερμά.

    Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

    Προηγούμενο άρθρο
    ΚΚΕ για Δ.Κουφοντίνα: Καταδικάζουμε την αυθαίρετη μεταχείριση σε βάρος οποιουδήποτε κρατουμένου
    Επόμενο άρθρο
    Σωκράτης Βαρδάκης επιστρεπτέα ενίσχυση των Περιφερειών: «Όσο θέλεις βρόντα στου κουφού τη πόρτα»
    Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
    Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

    Τελευταία Νέα

    Μαμουλάκης: Αναφορά για τις αδικίες στις κατατακτήριες εξετάσεις των πανεπιστημίων

    Ο διάλογος φενάκη της εξουσίας – Με αφορμή τις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις

    ΠΑΓΝΗ: Στο «κόκκινο» 3 κλινικές με καρδιοχειρουργημένους ασθενείς και πολυτραυματίες

    «Youth Development – Τουρνουά Ενώσεων»: Τετραήμερο γεμάτο μπάσκετ στα Χανιά από 20 έως 23 Φεβρουαρίου

    Πολιτική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο για τον Νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης

    synca
    TRAPEZAXANIWN
    Finomix
    SYNDROMH
    ABEA
    MYLOI
    TRAPEZAXANIWN
    bioxym

    Περισσότερα σαν αυτό
    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Μαμουλάκης: Αναφορά για τις αδικίες στις κατατακτήριες εξετάσεις των πανεπιστημίων

    Αγώνας της Κρήτης - 18/02/2026
    Αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου...

    Ο διάλογος φενάκη της εξουσίας – Με αφορμή τις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις

    Αγώνας της Κρήτης - 18/02/2026
    Του Κωστή Πετράκη * Πολλές φορές η εκάστοτε εξουσία(θεσμική   και...

    ΠΑΓΝΗ: Στο «κόκκινο» 3 κλινικές με καρδιοχειρουργημένους ασθενείς και πολυτραυματίες

    Αγώνας της Κρήτης - 18/02/2026
    Τις «δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας»,όπως επισημαίνει, στις 3...

    «Youth Development – Τουρνουά Ενώσεων»: Τετραήμερο γεμάτο μπάσκετ στα Χανιά από 20 έως 23 Φεβρουαρίου

    Αγώνας της Κρήτης - 18/02/2026
    Το Κλειστό Γυμναστήριο Κλαδισού ετοιμάζεται να υποδεχθεί το Πρωτάθλημα...
    Αγώνας της ΚρήτηςΑγώνας της Κρήτης
    • ΤΟΠΙΚΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΕΙΣ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΧΡΗΣΤΗ
    • ΣΥΝΔΕΣΗ

    Σχετικά με εμάς

    O “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες.

    Instagram
    Twitter
    Facebook

    Χρήσιμες Σελίδες

    - Ποιοι είμαστε
    - Στείλτε το άρθρο σας
    - Κάντε μια δωρεά

    Μέλος του IFJ

    Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στην πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative

    ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ

    Copyright © 1981-2023 | ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΡΗΤΗΣ ΙΚΕ | ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ 51, ΧΑΝΙΑ, 73134, ΚΡΗΤΗ | ΤΗΛ.: 28210-74544 | ΕΜΑΙL: news@agonaskritis.gr | Created by Websitepro

    ×
    • Η ενημέρωση είναι πολύτιμη. Η ανεξάρτητη ενημέρωση, ακόμη περισσότερο.
    • Από το 1981, ο Αγώνας της Κρήτης σου προσφέρει καθημερινά ποιοτική, τεκμηριωμένη και ανεξάρτητη δημοσιογραφία — από την καρδιά της Κρήτης με ματιά στραμμένη στον κόσμο.
    • Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η στήριξή σου είναι αναγκαία.
    • Η ψηφιακή εποχή έχει μεταμορφώσει τον τρόπο που ενημερωνόμαστε, όμως τα διαφημιστικά έσοδα καταλήγουν κυρίως στους τεχνολογικούς κολοσσούς, ενώ η σύγκρουσή μας με ισχυρά συμφέροντα αφήνει λίγους πρόθυμους να στηρίξουν. Για να μείνουμε δυνατοί, χρειαζόμαστε τη δική σου στήριξη.
    • Στήριξε σε μηνιαία βάση και αποτέλεσε έτσι μέρος της προσπάθειάς μας. Δώσε μας τη δύναμη για να σταθούμε πιο ισχυροί δίπλα σου.
    Γίνετε συνδρομητής