23.8 C
Chania
Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, 2026

Για πρώτη φορά το ΝΑΤΟ προτρέπει την Ουκρανία σε «εδαφικές παραχωρήσεις» στη Ρωσία

Ημερομηνία:

Η υπό την ηγεσία των ΗΠΑ βορειοατλαντική συμμαχία στοχεύει να ενισχύσει τη θέση της Ουκρανίας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά πρόσθεσε ότι «οποιαδήποτε ειρηνευτική συμφωνία θα περιλαμβάνει συμβιβασμούς, συμπεριλαμβανομένου του εδάφους», δήλωσε ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνομιλίες που είχε στην Κουλταράντα στη Φινλανδία.

Ο Στόλτενμπεργκ είπε ότι η Δύση ήταν πρόθυμη να «πληρώσει ένα τίμημα» για να ενισχύσει τον ουκρανικό στρατό, το Κίεβο θα πρέπει όμως από την πλευρά του να κάνει κάποιες εδαφικές παραχωρήσεις στη Μόσχα προκειμένου να τερματιστεί η τρέχουσα σύγκρουση.

Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ δεν ξεστόμισε τις λέξεις «παραχώρηση εδάφους», ΑΛΛΑ έφερε το παράδειγμα της Φινλανδίας, η οποία παρέδωσε την Καρελία στη Σοβιετική Ένωση ως μέρος μιας ειρηνευτικής συμφωνίας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η δήλωση του Στόλτενμπεργκ έρχεται εν μέσω αυξανόμενου αισθήματος ότι η Ουκρανία ενδέχεται σύντομα να πιεστεί για μια ειρηνευτική συμφωνία από τους δυτικούς υποστηρικτές της.

ieidiseis.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Το μοιραίο λάθος του 40χρονου ανώμαλου που παρενοχλούσε γυναίκες που οδήγησε στην αποκάλυψη 500 αρχείων ακραίας σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών έως 6 ετών του...

Συνελήφθη 40χρονος στο Ηράκλειο για πορνογραφία ανηλίκων, προσβολή γενετησίας αξιοπρέπειας και παράνομη οπλοκατοχή. Εντόπισαν αρχεία παιδικής πορνογραφίας και βιντεοσκοπήσεις γυναικών χωρίς συναίνεση.

Εντοπίστηκαν 770 δενδρύλλια κάνναβης σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στον Αποκόρωνα Χανίων

Αστυνομική επιχείρηση στον Αποκόρωνα Χανίων: Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 770 δενδρύλλια κάνναβης σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Σε εξέλιξη οι έρευνες για τη σύλληψη των δραστών.

Σύλληψη ημεδαπού στο Λασίθι για ναρκωτικά μετά από έλεγχο σε επιχείρηση

Σύλληψη ημεδαπού στο Λασίθι για ναρκωτικά. Αστυνομικοί του Αγίου Νικολάου βρήκαν 113 τσιγάρα και 237 γραμμάρια κάνναβης σε έλεγχο επιχείρησης.