18.8 C
Chania
Wednesday, December 10, 2025

Γιατροί Ρεθύμνου: Οργή για την υποστελέχωση του νοσοκομείου

Ημερομηνία:

Να συσταθούν και να προκηρυχθούν νέες οργανικές θέσεις και στη ΜΕΘ, ζητούν οι γιατροί

Η ανακοίνωση της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου:

“Προκαλεί την  λογική μας η πρόσφατη απόφαση του υφυπουργού υγείας, για τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων ΜΕΘ στα νοσοκομεία της χώρας.

Παρά τις αγωνιώδεις εκκλήσεις μας για επείγοντα μέτρα στήριξης, στις 186 νέες θέσεις γιατρών ΜΕΘ, 25 για την Κρήτη,δεν υπάρχει ούτε μία για το νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Η ΜΕΘ του νοσοκομείου μας έχει ήδη προσφέρει ανεκτίμητες  υπηρεσίες στα χρόνια της λειτουργίας της , στους ασθενείς εντός και εκτός  Κρήτης και έχει τις δυνατότητες να προσφέρει ακόμη περισσότερες σε μια κρίσιμη εποχή.

Η τραγική υποστελέχωση  που έχει οδηγήσει σε παραλυτικές καταστάσεις βασικές λειτουργίες της δημόσιας υγείας στο Ρέθυμνο, πρέπει να ανασχεθεί τώρα!

Απαιτούμε άμεσα:

Να συσταθούν και να προκηρυχθούν νέες οργανικές θέσεις και στη ΜΕΘ του νοσοκομείου μας.

Να προκηρυχθούν κατεπειγόντως οι κενές  οργανικές θέσεις του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας με προτεραιότητα στα υποστελεχωμένα τμήματα αιχμής.

Να θεσπιστεί επιτέλους δέσμη ειδικών κινήτρων για τις άγονες θέσεις”.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ