13.8 C
Chania
Wednesday, December 24, 2025

“Γιορτή Υγείας”: Αυτό το σαββατοκύριακο μαζικοί εμβολιασμοί και στους 4 νομούς της Κρήτης με δρώμενα

Ημερομηνία:

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021 διοργανώνει διήμερο δράσεων  για τον εμβολιασμό πολιτών σε Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο και Άγιο Νικόλαο, χωρίς ραντεβού !

Το μόνο που χρειάζεται να έχουν μαζί τους, είναι το ΑΜΚΑ και την ταυτότητα τους.

Οι δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο προώθησης του Εθνικού Εμβολιαστικού Προγράμματος κατά της νόσου COVID-19 του Υπουργείου Υγείας και θα υλοποιηθούν από ώρα 11:00 π.μ έως 19:00 μ.μ.  παράλληλα και στις τέσσερις πόλεις της Κρήτης, με την πολύτιμη συνεργασία των αντίστοιχων Δήμων, των Υγειονομικών των Μονάδων της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης και του ΕΚΑΒ. Μαζί μας  και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης.

Οι εμβολιασμοί  θα αφορούν πολίτες από ηλικίας 12 ετών και άνω και θα πραγματοποιούνται με το εμβόλιο της Pfizer .

Το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021 και 

την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν :

• Ηράκλειο, στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο  στην Πλατεία Ελευθερίας 

• Χανιά, στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, είσοδος  από Νεώρια

• Ρέθυμνο, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο (Τούρκικο) 

• Άγιος Νικόλαος, στην  Κεντρική Πλατεία

Από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα με δρώμενα για μικρούς και μεγάλους, εμβολιαζόμαστε χωρίς ραντεβού, για  να υποδεχθούμε μια νέα ασφαλή χρονιά για όλους!

Παράλληλα, με σύνθημα «Όλοι Διαφορετικοί, όλοι Μοναδικοί» – «Αλλά – Ζούμε Μαζί», το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, στα προαναφερόμενα σημεία σε Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο και Άγιο Νικόλαο, οι ειδικευόμενοι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες της Δημόσιας Υγείας-Κοινοτικής Νοσηλευτικής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας ΑμεΑ, θα πραγματοποιήσουν δράσεις ευαισθητοποίησης και προσομοίωσης για την αναπηρία. Στόχος, η εξοικείωση μικρών και μεγάλων με την πραγματικότητα και την καθημερινότητα των Ατόμων με Αναπηρία.

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης προσκαλεί κάθε ανεμβολίαστο πολίτη και κάθε πολίτη που επιθυμεί να ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του, να συμμετέχει στη Γιορτή  Υγείας!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΟΡΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021  (ΩΡΑ 11:00-19:00) 

• Ηράκλειο, στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο  στην Πλατεία Ελευθερίας

• Χανιά, στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, είσοδος από Νεώρια

• Ρέθυμνο, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο (Τούρκικο)

• Άγιος Νικόλαος, στην Κεντρική Πλατεία

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

11.00 π.μ. Έναρξη Εμβολιασμών, παρουσία φορέων.

Συνεχίζουμε έως τις  19.00 να Εμβολιαζόμαστε και να Κερδίζουμε Ζωή !

Δοκιμάζουμε λιχουδιές, παίζουμε, γράφουμε γράμμα στον Άγιο Βασίλη!

12.00 -15.00  Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης μας φτιάχνει λιχουδιές και μας προσκαλεί να τα δοκιμάσουμε!

17.00-19.00 Μουσικά δρώμενα. Τραγουδάμε μαζί ! Στέλνουμε  Γράμμα στον Άγιο Βασίλη!

11.00-19.00 Μικροί και Μεγάλοι ας εξοικειωθούμε με την πραγματικότητα και  την καθημερινότητα των Ατόμων με Αναπηρία. Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας.

Γιατί,  «Όλοι Διαφορετικοί, όλοι Μοναδικοί»

Δράσεις για Ενήλικες:

1. Ενημέρωση, διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου και προβολή  βίντεο για την καθημερινότητα των Ατόμων με Αναπηρία.

2. Διαδραστικά δρώμενα – ειδικά σχεδιασμένα εργαστήρια  κινητικής και οπτικής προσομοίωσης : «Κάτσε  στη θέση μου»

«Περπάτα μαζί μου»!

3. Εργαστήριο εκμάθησης στη νοηματική γλώσσα : «Μάθε τη φράση μου». Γράψε  το δικό σου μήνυμα για τα ΑμεΑ στον «Τοίχο των συναισθημάτων».

Δράσεις για Παιδιά:

1.Διαδραστικά δρώμενα – ειδικά σχεδιασμένα εργαστήρια  κινητικής, οπτικής και ακουστικής προσομοίωσης : «Περπάτα μαζί μου»

«Παίζουμε μπάλα;»

«Πιάσε με, μπορείς»

«Μ’ ακούς;»

«Βρες το χρώμα»

«Ξέρεις να γράφεις;»

2. Εργαστήριο στη νοηματική γλώσσα : «Μάθε τη φράση» . Γράψε  το δικό σου μήνυμα ή ζωγράφισε το δικό σου συναίσθημα για τα ΑμεΑ στον «Τοίχο των συναισθημάτων».

Σε κάθε παιδί που θα ολοκληρώσει το εργαστήριο, θα δοθεί αναμνηστικό δώρο-μπαλόνι με μήνυμα για την αποδοχή της διαφορετικότητας.

19.00 Λήξη δράσεων. Γράψτε μια ευχή,  ανάψτε το φαναράκι σας και αφήστε το να ταξιδέψει, φωτίζοντας τον ουρανό!

Κυριακή 19.12.2021

11.00 π.μ. Έναρξη Εμβολιασμών.

11.00-19.00 Εμβολιαζόμαστε-Κερδίζουμε Ζωή !

12.00 -15.00  Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης φτιάχνει λιχουδιές και μας προσκαλεί να τα δοκιμάσουμε!

17.00-19.00 Μουσικά δρώμενα. Τραγουδήστε μαζί μας! Αφήστε το Γράμμα σας στον Άγιο Βασίλη!

19.00 Λήξη δράσεων. Γράψτε μια ευχή,  ανάψτε το φαναράκι σας και αφήστε το να ταξιδέψει, φωτίζοντας τον ουρανό!

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σπάνιο έγχρωμο βίντεο – ντοκουμέντο με τον Κισαμίτη σπουδαίο βιολιστή Νικόλαο Χάρχαλη

Ο Νικόλαος Χάρχαλης (πραγματικό όνομα Νικόλαος Χαρχαλάκης) (1884-1974) γεννήθηκε...

Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ 3.000 “ιδιοκτήτες” για επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ

Στο πλαίσιο των διασταυρώσεων, που πραγματοποιεί η Ανεξάρτητη Αρχή...

Η σοκολάτα μπορεί να εξαφανιστεί μέχρι το 2050 – Υπάρχει υποκατάστατο;

Η σοκολάτα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα «κλιματικό βαρόμετρο», καθώς τα ακραία καιρικά...