13.8 C
Chania
Friday, December 12, 2025

Δ. Αυγέρη: «Κάθε ελεύθερος άνθρωπος νιώθει δέος μπροστά στο έπος της Κρήτης»

Ημερομηνία:

Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δώρα Αυγέρη παρευρέθη στις επετειακές εκδηλώσεις για την 83η επέτειο της Μάχης της Κρήτης στα Χανιά και απέδωσε φόρο τιμής στους ήρωες που αντιστάθηκαν στον Γερμανικό ζυγό που αγωνίστηκαν ενάντια στον φασισμό και το ναζισμό.

 Ανάρτηση της Δ. Αυγέρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Κάθε ελεύθερος άνθρωπος νιώθει δέος μπροστά στο έπος της Κρήτης. Γιατί δεν πρόκειται απλά για μια και μόνο μάχη.

Αν δεν γνωρίζει κάποιος την ιστορία της αντίστασης του Κρητικού λαού στο πέρασμα των αιώνων απέναντι σε κάθε σκληρό κατακτητή, δεν μπορεί με την λογική να κατανοήσει αυτό τον άθλο.

Έναν παλλαϊκό αγώνα γυναικών, παιδιών, γερόντων και γεροντισσών, αμούστακων αγοριών και ανδρών που με φτυάρια, δεκράνια, με γυμνά χέρια και όπλα από τον αγώνα της ανεξαρτησίας, σταμάτησαν την επέλαση του Άξονα στην Αφρική και πρόσφεραν ανάσα πολύτιμη στις δυνάμεις που χτυπούσαν τους ναζί στην Ευρώπη.

Αγώνας που συνεχίστηκε με την ηρωική αντίσταση στο νησί, σε όρη και χωριά. Αλλά και σκληρό τίμημα σε αίμα: ολοκαυτώματα, ξεκλήρισμα και εκτελέσεις.

Υποκλινόμαστε και προσκυνάμε τους τάφους των ηρωίδων και των ηρώων του πανανθρώπινου αγώνα κατά του φασισμού και του ναζισμού».

Δείτε τις αναρτήσεις:

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κλείνουν τα κρεοπωλεία στις 14 Δεκεμβρίου – Πανελλαδικό μήνυμα στήριξης στους αγρότες

Κάλεσμα σε όλα τα σωματεία κρεοπωλών για κλείσιμο των κρεοπωλείων...

Χωρίς συμφωνία η συνάντηση αγροτοκτηνοτρόφων με την Κυβέρνηση

Χωρίς «λευκό καπνό» ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μποδοσάκη...

Ο αόρατος κόσμος γύρω από την κτηνοτρόφια: 60+ επαγγέλματα που δεν βλέπουμε

Πίσω από κάθε μονάδα εκτροφής λειτουργεί ένα ευρύ, τεχνικό...