12.8 C
Chania
Wednesday, December 17, 2025

Δάνεια από την Παγκρήτια σε Κινέζους για αγορές παραθεριστικών κατοικιών

Ημερομηνία:

Το ενδιαφέρον τους για την παραθεριστική κατοικία στην Κρήτη εκφράζουν πλέον οργανωμένα και συστηματικά κινέζικες εταιρείες αξιοποιώντας τη δυνατότητα που δίνει η νομοθεσία στους Κινέζους πολίτες για επενδύσεις ύψους έως 250.000 ευρώ ο καθένας στη χώρα μας.

Στο Ηράκλειο βρέθηκαν μάλιστα τα στελέχη της εταιρείας κινέζικων συμφερόντων Beijing Luckystar Economic & Technology Exchange Ltd  που υπέγραψαν συμφωνία με την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα για την παροχή τραπεζικών προϊόντων και υπηρεσιών σε Κινέζους πελάτες της που ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε παραθεριστικές κατοικίες στην Κρήτη. Μαζί με τα στελέχη της ξένης εταιρείας ήταν και εκπρόσωποι οκτώ συνεργαζόμενων πρακτορείων της Κίνας που ενημερώθηκαν για τα τραπεζικά προϊόντα και τις υπηρεσίες της Παγκρήτιας και επισκέφθηκαν  παραθεριστικές κατοικίες και συγκροτήματα στους νομούς Ηρακλείου και Χανίων.

Ανάλογες επισκέψεις αναμένεται να συνεχιστούν στο προσεχές διάστημα, γεγονός που σηματοδοτεί το έντονο ενδιαφέρον των Κινέζων επενδυτών για τη μόνιμη ή την παραθεριστική κατοικία στην Κρήτη.

Να σημειωθεί ότι η Beijing Luckystar Economic & Technology Exchange Ltd, είναι μια από τις μεγαλύτερες κινεζικές εταιρείες αντιπροσώπευσης VIP και διοργάνωσης εκδηλώσεων, με 120 εργαζόμενους και 59 αντιπροσώπους στην Κίνα. Αντικείμενο της εταιρείας είναι μεταξύ άλλων η προώθηση επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Κρήτη, έχει δε πραγματοποιήσει ανάλογες ενέργειες στην Κύπρο και την Πορτογαλία.

Πέλλα Λασηθιωτάκη

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ