15.8 C
Chania
Tuesday, December 9, 2025

Δήλωση Γ. Παναγιωτακόπουλου, μέλους ΠΣ ΠΑΣΟΚ

Ημερομηνία:

Επιλογές στο όνομα του ΠΑΣΟΚ χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να υπάρξουν

Σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται αμέτοχο και χωρίς λόγο στις εξελίξεις που σχεδιάζονται και που θα επηρεάσουν για πολλά χρόνια την πορεία της χώρας και του ελληνικού λαού.

Την ίδια στιγμή οι δηλώσεις βουλευτών αλλά και στελεχών του κινήματος δημιουργούν την εικόνα μιας πολιτικής Βαβέλ. Από τη μία εμφανίζονται θιασώτες Κυβέρνησης Συνεργασίας, από την άλλη θιασώτες Κυβέρνησης Προσωπικοτήτων, δημιουργώντας επιπλέον προβληματισμό στα μέλη και τα στελέχη μας.

Κατανοώ την πίεση που δέχονται. Αυτό όμως είναι αποτέλεσμα των όσων ψηφίζουν στη Βουλή με ή χωρίς το πιστόλι στον κρόταφο.

Οφείλουν να γνωρίζουν ότι ο λαός στις τελευταίες εκλογές ψήφισε μια συγκεκριμένη Κυβέρνηση. Αν θεωρούν ότι αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί να επιτελέσει το έργο της ή αν νοιώθουν, κυβέρνηση και βουλευτές, πολιτικά αδύναμοι να προσφέρουν, τότε πρέπει να απευθυνθούν στο λαό και πάλι.

Σκέψεις, σχεδιασμοί και αποφάσεις χωρίς τη λαϊκή νομιμοποίηση δεν είναι συμβατές με τη Δημοκρατία.

Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται με διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις σε όλα τα επίπεδα και αυτή η εικόνα επιτείνει το κλίμα απογοήτευσης και ανασφάλειας στον έλληνα πολίτη.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες θεωρώ απαραίτητη τη σύγκλιση του ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ του Κινήματος, σαν το ανώτερο καθοδηγητικό όργανο, προκειμένου να συζητήσει και να αποφασίσει και για την ενδεχόμενη συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής, αλλά και για τα τεράστια πολιτικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Λύσεις και επιλογές στο όνομα του ΠΑΣΟΚ χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να υπάρξουν.

Οφείλουμε να διασφαλίσουμε τη στοιχειώδη καταστατική λειτουργία του κινήματος.

Προειδοποιώ ότι οποιαδήποτε λύση ή απόφαση που δεν θα έχει τη σύμφωνη γνώμη του οργανωμένου ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί και δεν θα γίνει αποδεκτή.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκρηκτικό το κλίμα στη Βουλή για το αγροτικό

Εκρηκτικό παραμένει το κλίμα στη Βουλή για το αγροτικό με φόντο...

Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις κινητοποιήσεις των αγροτών στην Κρήτη!

Παραγγελία στους εισαγγελείς της χώρας απέστειλε ο Εισαγγελέας του Αρείου...

Αύξηση πληθωρισμού τον Νοέμβριο, «φωτιά» ενοίκιο, καφές, κρέας

Όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία, μια σειρά από...