32.9 C
Chania
Τρίτη, 28 Ιουλίου, 2026

Δίκη για θάνατο Βαλυράκη: «Είμαστε αθώοι, δεν αντέχουμε άλλο» – Τι ανέφερε ο ένας από τους κατηγορούμενους

Ημερομηνία:

Με την απολογία του πρώτου εκ των δύο κατηγορούμενων αλιέων συνεχίστηκε χθες η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για την υπόθεση θανάτου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη τον Ιανουάριο του 2021 στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας.

Ο πρώτος κατηγορούμενος επέμεινε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο συγκατηγορούμενος αδελφός του είναι αθώοι.

«Επιμένουμε στην αθωότητά μας. Δεν αντέχουμε άλλο. Υποφέρουμε, υποφέρουν και τα παιδιά μας», ανέφερε και υποστήριξε ότι την επίμαχη ημέρα δεν βγήκαν για ψάρεμα.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου το επίμαχο Σάββατο είχαν επιστρέψει από τριήμερο ταξίδι και είχαν παρκάρει το σκάφος με την πρύμνη.

Την Κυριακή (26/7), όπως είπε, κατέβηκε στο καταφύγιο γύρω στις 8 το πρωί, χωρίς όμως να προχωρήσει σε κάποια αλιευτική εργασία, καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν το επέτρεπαν.

«Δεν έκανα καμία δουλειά. Δεν είχε καλό καιρό και επέστρεψα στο σπίτι. Τα δίχτυα τελικά τα βγάλαμε τη Δευτέρα», ανέφερε.

Σε ερώτηση του προέδρου γιατί κατέβηκε στο λιμάνι, ο κατηγορούμενος απάντησε: «Είναι το χούι. Είναι σαν τρίτο παιδί μου. Εμείς οι ψαράδες κατεβαίνουμε και βλέπουμε τα σκάφη μας… Από όλα αυτά που έχουν ακουστεί εδώ δεν έχουμε κάνει τίποτα. Δεν ξέρω γιατί μας κατηγόρησαν, δεν μπορώ να καταλάβω».

Στη συνέχεια, ο εισαγγελέας αναφέρθηκε σε βιντεοληπτικό υλικό, σύμφωνα με το οποίο αυτοκίνητο που μοιάζει με εκείνο του κατηγορουμένου εμφανίζεται να εισέρχεται προς το αλιευτικό καταφύγιο στις 11:14 και να αποχωρεί στις 11:41.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι βρισκόταν εκεί την επίμαχη ώρα, υποστηρίζοντας πως υπάρχουν και άλλα οχήματα με ίδιες ζάντες.

«Μπορεί να κατέβηκα στη μητέρα μου, μπορεί να το πήρε η σύζυγός μου. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι εγώ εκείνη την ώρα δεν κατέβηκα στο λιμάνι. Είμαστε αθώοι, κύριε εισαγγελέα. Το μυαλό μου είναι θολωμένο», είπε.

Ο εισαγγελέας τον ρώτησε γιατί δεν αναζήτησαν τους οδηγούς των άλλων οχημάτων, ώστε να καταθέσουν αν βρίσκονταν εκείνη την ημέρα στο καταφύγιο. «Δεν το σκεφτήκαμε», απάντησε ο κατηγορούμενος, που απευθυνόμενος στους δικαστές συμπλήρωσε: «Οι ζωές μας είναι στα χέρια σας».

Συνεχίζοντας την απολογία του, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν είχε καμία ιδιαίτερη σχέση με τους λιμενικούς της περιοχής, πέρα από έναν τυπικό χαιρετισμό, επισημαίνοντας πως τα έγγραφα του σκάφους τα θεωρούσε συνήθως άλλος λιμενικός.

Αρνήθηκε ότι είχε αντιληφθεί οποιαδήποτε παράνομη αλιευτική δραστηριότητα, τονίζοντας πως «εμείς κάνουμε τη δουλειά μας», ενώ εξήγησε ότι ο γάντζος που βρέθηκε στο σκάφος είναι συνηθισμένος εξοπλισμός όλων των αλιευτικών για την περισυλλογή αντικειμένων από τη θάλασσα και ότι διαθέτει επίσης κοφτάκι για τα ψάρια. Όταν ο εισαγγελέας τον ρώτησε αν γνώριζε όσα είχε καταθέσει σε βάρος τους ο μάρτυρας Ασμάνης, απάντησε πως ο ίδιος και ο συγκατηγορούμενός του δεν γνώριζαν τίποτα και συνέχιζαν κανονικά τη ζωή τους.

Η δίκη συνεχίζεται σήμερα με την απολογία τους δευτέρου κατηγορουμένου.

tvxs.gr 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ