13.8 C
Chania
Tuesday, December 23, 2025

Δεύτερος και… «καταϊδρωμένος» ο Ερντογάν στις δημοσκοπήσεις

Ημερομηνία:

Δεύτερος και … «καταϊδρωμένος» εξακολουθεί να εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, που φαίνεται να χάνει από τους πιθανούς αντιπάλους του στις επόμενες προεδρικές εκλογές στη χώρα, είτε είναι ο δήμαρχος Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς ή Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμαμογλου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του Δεκεμβρίου της εταιρίας MetroPOLL Research, ο δήμαρχος Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς προηγείται στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 54,4% έναντι 32,9% του Ερντογάν. Η διαφορά αγγίζει τις 21,5% μονάδες.

Ίδια εικόνα και στην περίπτωση που ο Τούρκος πρόεδρος έχει βασικό αντίπαλο τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμαμογλου. Στην περίπτωση αυτή, ο Ιμάμογλου προηγείται με 48,7% και ο Ερντογάν ακολουθεί με 36,6%. Διαφορά 12,1%.

Τα δύο μεγάλα κόμματα της αντιπολίτευσης που έχουν σχηματίσει συμμαχία κατά του Ερντογάν, ξεπερνούν συνολικά τα ποσοστά των κυβερνητικών εταίρων AKP και ΜHP.

Συγκεκριμένα:

Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) : 26,2%
Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP) : 21,4%
Καλό Κόμμα (IYI) : 10,9%
Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) : 9,1 %
Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) : 4,2%
Κόμμα Δημοκρατίας και Προόδου (DEVA) : 2,2%

Σύμφωνα με τα ποσοστά αυτά η Προεδρική Συμμαχία (AKP και ΜHP) υπό τον Ερντογάν λαμβάνει ποσοστό 30,4% και η Εθνική Συμμαχία (CHP και IYI) αγγίζει το 32,3%.

Γενικά το 52% πιστεύει πως ο Ερντογάν θα χάσει στις επόμενες προεδρικές εκλογές και και το 44% πώς θα κερδίσει. Επίσης, το 56,9% των ερωτηθέντων επιθυμεί πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ενώ αντίθετο είναι το 40%.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι απαντήσεις στην ερώτηση εάν «εγκρίνουν τον τρόπο άσκησης καθηκόντων του Ταγίπ Ερντογάν».

Η πλειοψηφία 57,2% απαντάει «Όχι» και το 38,6% δίνει «ΟΚ» στον Τούρκο πρόεδρο.

protothema.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τριμερής: «Η συμμαχία μεταξύ Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου αποτελεί πυλώνα σταθερότητας»

Ολοκληρώθηκε τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, με τη συμμετοχή του Κυριάκου...