28.5 C
Chania
Τετάρτη, 12 Αυγούστου, 2026

Δημ. Κουτσούμπας: Ανήθικη και επιζήμια η στάση εμπλοκής στον πόλεμο της κυβέρνησης

Ημερομηνία:

Ανήθικη και επιζήμια η είναι στάση της κυβέρνησης που εμπλέκεται στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας το πρωί της Παρασκευή στο ραδιόφωνο «Alpha 989». Χαρακτήρισε πολύ επικίνδυνη εξέλιξη την αποστολή στρατιωτικού οπλισμού στην Ουκρανία και μίλησε για «πολεμικό παραλήρημα» του πρωθυπουργού.

Τόνισε ότι το συμφέρον για το λαό είναι να μην επιλέγει στρατόπεδο ληστών να παλεύει ενάντια σε όλους τους ληστές και η Ελλάδα είναι επικίνδυνα μπλεγμένη στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς.

Πρόσθεσε ότι ο λαός πρέπει να έχει αυτόνομη, αυτοτελή πολιτική και πως δεν έχει κανένα συμφέρον να συμμετέχει σε πολεμικές αποστολές και σε ιμπεριαλιστικές επιθετικές συμμαχίες όπως είναι το ΝΑΤΟ.

Υπογράμμισε ότι η μόνη ελπίδα είναι η πάλη των λαών για να ρίξουν την άκρη τον κάθε Πούτιν στη Ρωσία και τον κάθε Ζελένσκι στην Ουκρανία και να οικοδομήσουν μια κοινωνία σοσιαλιστική με ειρήνη και ευημερία.

Σημείωσε ότι μπήκαμε σε μια περίοδο πολύ επικίνδυνη για όλους τους λαούς και ότι οδεύουμε προς ένα γενικευμένο πόλεμο καθώς ‑κι αν υπάρξει προσωρινός συμβιβασμός- θα ετοιμάζεται ο νέος πόλεμος με εμπλοκή κι άλλων χωρών διότι είναι άπληστα τα μονοπώλια και πολύ μεγάλοι οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προφυλακιστέα η 46χρονη κατηγορούμενη για τον εμπρησμό στην Marfin

Με σύμφωνη γνώμη της 3ης ανακρίτριας και του εισαγγελέα...

Εκδήλωση του ΚΚΕ στα Παλαιά Ρούματα για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ

Εκδήλωση του ΚΚΕ στα Παλαιά Ρούματα Πλατανιά για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ. Κατάθεση στεφάνων στο Αποπηγάδι και ομιλία του Δημήτρη Ανθούση.

Απαγόρευση κολύμβησης στη Νέα Χώρα μέχρι τον Κλαδισσό λόγω της ρύπανσης από λύματα

Απαγόρευση κολύμβησης στη Νέα Χώρα Χανίων με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη λόγω βλάβης στο δίκτυο ακαθάρτων. Διάθεση λυμάτων στη θάλασσα μετά από υγειονομικό έλεγχο.

Συνελήφθη 21χρονος στα Χανιά για διακίνηση ναρκωτικών μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών

Σύλληψη 21χρονου στα Χανιά για εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν 12+ κιλά κάνναβης και σχεδόν κιλό κοκαΐνης μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών.