15.8 C
Chania
Monday, December 8, 2025

Δημοσκοπική κατάρρευση των Podemos μετά και τη συνθηκολόγηση ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

Μεγάλο προβάδισμα του κυβερνώντος Λαϊκού κόμματος  (PP) και των Σοσιαλιστών (PSOE)  της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι του Podemos, ενόψει των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στην Ισπανία, καταγράφεται σε δύο δημοσκοπήσεις. 

Η υποστήριξη των ψηφοφόρων για το κεντροδεξιό PP φθάνει το 29,1% και για το PSOE το 25,1%, σύμφωνα με μία δημοσκόπηση της GAD3 που δημοσιεύθηκε στην ισπανική εφημερίδα ABC.

Η υποστήριξη για το Podemos, που μεταμόρφωσε το πολιτικό σκηνικό στα μέσα Ιουνίου όταν αριστεροί σχηματισμοί τους οποίους υποστήριξε κέρδισαν τέσσερις από τις πέντε μεγαλύτερες πόλεις της χώρας στις δημοτικές εκλογές, έπεσε στο 15%.

Μία δεύτερη δημοσκόπηση, από την εταιρία ερευνών Simple Logica που δημοσιεύθηκε στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα larepublica.es, έδειξε παρόμοια αποτελέσματα.

Τα ευρήματα έρχονται σε αντίθεση με πρόσφατες δημοσκοπήσεις που έδειχναν τα τρία κόμματα να έρχονται σχεδόν στήθος με στήθος. Σε δημοσκόπηση της Metroscopia, που θεωρείται σημείο αναφοράς στην Ισπανία, την οποία δημοσίευσε η El Pais στις 5 Ιουλίου, τα τρία κόμματα συγκεντρώνουν ποσοστό από 21,5% έως 23%.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι Podemos σε ένα μήνα έχουν χάσει πάνω από 8.5%.

Οι βουλευτικές εκλογές αναμένεται να διεξαχθούν τον Νοέμβριο.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΜέΡΑ25: Οι αγρότες δεν είναι “εγκληματική οργάνωση”

Η κυβέρνηση συκοφαντεί τους παραγωγούς για να κρύψει την...

Όταν το Παρελθόν Ζητάει Δικαιοσύνη

Υπάρχουν στιγμές που ο χρόνος, αυτός ο μεγάλος και...

Χανιά: Σύροι γιορτάζουν την πρώτη επέτειο από την πτώση του Άσαντ | Φωτός

Σε κλίμα συγκίνησης η συριακή κοινότητα των Χανίων συγκεντρώθηκε...