14.3 C
Chania
Τρίτη, 17 Μαρτίου, 2026

«Δώστε μας υγροποιημένο αέριο»: Οι Γερμανοί ζητούν βοήθεια από την Ελλάδα για να απεξαρτηθούν από τη Ρωσία

Ημερομηνία:

Με τις χώρες να «τρέχουν» για να καταφέρουν απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο, οι Βαυαροί ζητούν τη βοήθεια της Ελλάδας. Για το ζήτημα υπήρξε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας, Μάρκους Σόντερ.

Ο κ. Σόντερ ήρθε με μία αποστολή 70 βουλευτών της  Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης Βαυαρίας για τον εξής λόγο, σύμφωνα με τον ίδιο: «Ψάχνουν για ενέργεια, ψάχνουν για φυσικό αέριο».

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας είπε πως «θα έχουμε στενή συνεργασία με την Ελλάδα ώστε να απεξαρτηθούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο. Περιμένουμε από την Ελλάδα να μας δώσει υγροποιημένο φυσικό αέριο αλλά και ενέργεια από άλλες πηγές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», όπως μεταδίδει ο Παντελής Βαλασόπουλος στο OPEN.

Ο Μάρκους Σόντερ είναι από τους πιο γνωστούς πολιτικούς στη Γερμανία, ήταν υποψήφιος καγκελάριος και είχε τηρήσει πολύ σκληρή στάση στο θέμα της Ελλάδας, καθώς ήταν υπέρ του Grexit.

Επίσης, σημειώνεται πως είναι ένας πολιτικός που ασκεί ίσως την πιο αυστηρή στη Γερμανία εναντίον της Τουρκίας και τώρα αναζητεί ελληνικό φυσικό αέριο.

ethnos.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήλωση-βόμβα του υφυπουργού Ναυτιλίας: Η Ελλάδα έχει κάθε λόγο να στείλει το ναυτικό στα Στενά του Ορμούζ

Ο Στέφανος Γκίκας, υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μιλώντας,...

Υπόθεση Σήφη Βαλυράκη: Συνεχίζεται αύριο η δίκη

Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί αύριο, Τρίτη 17 Μαρτίου...

Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης: Άμεση εφαρμογή της απόφασης του Αρείου Πάγου για τα δάνεια του Νόμου Κατσέλη ζητούν οι Κρητικοί δανειολήπτες

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ζητά από τους υπουργούς Πιερρακάκη και Θεοδωρικάκο την άμεση εφαρμογή της απόφασης του Αρείου Πάγου για τα δάνεια του Νόμου Κατσέλη.

Ψήφισμα μαθητών από το Γυμνάσιο Κολυμβαρίου για τον πόλεμο στο Ιράν

Το Δεκαπενταμελές Συμβούλιο Μαθητών του Γυμνασίου Κολυμβαρίου εξέδωσε ψήφισμα καταγγέλλοντας την επίθεση ΗΠΑ-Ισραήλ στο Ιράν και ζητώντας μη συμμετοχή της Ελλάδας.