16.8 C
Chania
Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου, 2026

Ε.Π.Κ.Κρήτης: “Πρέπει να βρούμε εργαλεία αντιμετώπισης της φτώχειας”

Ημερομηνία:

Με ανακοινωσή της η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης αναφέρεται στις εικόνες φτώχειας που παρουσιάζονται στην αγορά:

Οι Εικόνες στην αγορά (κλειστά καταστήματα, καταναλωτές με ελάχιστα χρήματα , σκυθρωπά πρόσωπα κ.λ.π) δεν θα πρέπει να μας στασιοποιούν,μέλημά μας θα πρέπει να είναι η αντιμετώπιση της φτώχειας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη και η διασφάλιση του δικαιώματος, στην κατανάλωση.

Καθημερινά, την Έ.Π.Κ.Κρήτης. επισκέπτονται πολίτες, με μηδαμινό εισόδημα (άνεργοι), ή ελάχιστο εισόδημα, πολίτες ,που έχει κατασχεθεί το σπίτι τους και θέλουν την βοήθεια μας (συμβουλευτική, νομική ) βασικά ψάχνουν ένα μαγικό χέρι , να τους απαλλάξει από την θλίψη , τον πόνο, την απόγνωση, τον φόβο.

Αυτοί οι συμπολίτες μας, δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε τα απαραίτητα, δεν έχουν δικαίωμα, στην κατανάλωση.Δεν έχουν ένα κεραμίδι ,να βάλλουν το κεφάλι τους.

Η ακρίβεια και οι υψηλές τιμές αγαθών και υπηρεσιών, σε συνδυασμό, με τη μείωση των εισοδημάτων των καταναλωτών, έχουν βάλει, σε κίνδυνο τη δυνατότητά τους να πληρώνουν και να έχουν πρόσβαση ,Χιλιάδες είναι οι καταναλωτές που έχουν μπει σε ρυθμίσεις δόσεων , τις οποίες τις περισσότερες φορές ,δεν μπορούν να καλύψουν.

Προσπαθούμε να αναδείξουμε το πρόβλημα αυτό , με συνεχείς δημοσιοποιήσεις για να βρεθούν λύσεις, αλλά αντί αυτού , δεχόμαστε νέες οικονομικές επιβολές, σε ένα συνεχή πόλεμο Ταυτόχρονα, συνεχίζουμε να δίνουμε μεγάλο βάρος, στη διασφάλιση της πρόσβασης των καταναλωτών, στις καθολικές υπηρεσίες (τηλεπικοινωνίες, ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο, ταχυδρομικές υπηρεσίες, αστικές συγκοινωνίες, νερό). Όμως, ο αποκλεισμός μας, από τις καθολικές υπηρεσίες, οδηγεί, με μαθηματική ακρίβεια, σε οικονομικό και κοινωνικό αποκλεισμό. Έτσι, δίνουμε μάχες και σε εθνικό επίπεδο και σε ευρωπαϊκό, για να μπορούν όλοι οι καταναλωτές να απολαμβάνουν το ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό, τις αστικές μεταφορές κ.λπ. αλλά δεν φθάνει αυτό!!!

ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΎΜΕ ΕΡΓΑΛΕΊΑ ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΏΧΕΙΑΣ!!! ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΒΙΑΣΤΟΎΜΕ ΝΑ ΑΛΛΆΞΟΥΜΕ ΤΟ ΠΛΆΝΟ, ΜΟΝΌ ΕΝΩΜΈΝΟΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΈΡΟΥΜΕ

Η Πρόεδρος

Ιωάννα Μελάκη

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

1ο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας στο πρώην Στρατόπεδο Μαρκοπούλου

Να «μιλήσουν» για το σχολείο που θέλουν και έχουν...

Θετική γνωμοδότηση για τον Βιολογικό Αλμυρίδας – 14,7 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης

Θετική γνωμοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης για τον Βιολογικό Αλμυρίδας προϋπολογισμού 14,7 εκατ. ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει δίκτυο 27.195 μέτρων και εννέα αντλιοστάσια.

Συνελήφθη 32χρονος στα Χανιά με κοκαΐνη και πυροβόλο όπλο

Συνελήφθη 32χρονος στα Χανιά με 13 γραμμάρια κοκαΐνης, πυροβόλο όπλο και 375 ευρώ. Η επιχείρηση έγινε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών με τη συνδρομή της ΟΠΕ Χανίων.

SOS εκπέμπει ο Μπάλος από την χωρίς έλεγχο προσβασιμότητα

Σήμα κινδύνου εκπέμπει η πλέον βραβευμένη παραλία της Κρήτης,...