16.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

Ε. Τουσέν: Ποσό 242 δις από το ελληνικό χρέος είναι παράνομο, απεχθές και δεν πρέπει να πληρωθεί

Ημερομηνία:

Αντίθετα πρέπει να πληρωθούν στο 100% τα ομόλογα που κατέχουν οι Έλληνες μικρομολογιούχοι, οι δημόσιοι οργανισμοί και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ποσό περίπου 242 δισ. ευρώ από το ελληνικό χρέος θεωρείται παράνομο και απεχθές και δεν πρέπει να πληρωθεί, σύμφωνα με τον Επιστημονικό Συνεργάτη της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους Ερίκ Τουσέν. Αντίθετα πρέπει να πληρωθούν στο 100% τα ομόλογα που κατέχουν οι Έλληνες μικρομολογιούχοι, οι δημόσιοι οργανισμοί και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στη Βουλή, με την συμμετοχή της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, παρουσιάσθηκε η Προκαταρκτική Έκθεση της Επιτροπής. Ο κ. Τουσέν ανέφερε ότι τα 215 δισ. ευρώ που προέρχονται από δάνεια του EFSF, του ΔΝΤ και των 14 χωρών μελών της ευρωζώνης «στο σύνολό τους είναι συνδεδεμένα με τις ίδιες προϋποθέσεις. Αποτελεί ένα σύνολο με νομικά ελαττώματα, παρατυπίες και βλάβες στη χώρα, ώστε είναι αδύνατον να αφαιρεθεί από τον ορισμό του επαχθούς χρέους». Στην ίδια κατηγορία, είπε, ανήκουν και τα 27 δισ. ευρώ που έχει λάβει η Ελλάδα από την ΕΚΤ.

H προκαταρκτική έκθεσης της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος καταλήγει άλλωστε στο συμπέρασμα ότι «η Ελλάδα όχι μόνο δεν είναι σε θέση να πληρώσει το χρέος, αλλά και δεν πρέπει να το πληρώσει, διότι είναι παράνομο, αθέμιτο και επονείδιστο»

left.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ