12.6 C
Chania
Πέμπτη, 12 Μαρτίου, 2026

Εικόνες-σοκ από το λιντσάρισμα μέχρι θανάτου του Αμερικανού πρέσβη στη Λιβύη

Ημερομηνία:

Σοκ στην παγκόσμια κοινή γνώμη προκαλούν οι φωτογραφίες από το λιντσάρισμα μέχρι θανάτου του Αμερικανού πρέσβη στη Λιβύη, την ώρα που το αιματοκύλισμα έχει μεταφερθεί στην Υεμένη, με αφορμή την αμερικανική ταινία στην οποία καθυβρίζεται ο προφήτης Μωάμεθ.

Η λήψη των φωτογραφιών που δημοσιεύθηκαν από το αραβικό κανάλι ΑΚΝΝ news, έχει γίνει λίγα λεπτά μετά την επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Βεγγάζη την περασμένη Τρίτη.

Οι σκηνές είναι ιδιαίτερα βίαιες και δείχνουν πολίτες οι οποίοι μάταια προσπαθούν να σώσουν τον Αμερικανό πρέσβη από το οργισμένο πλήθος.  Δεν είναι ξεκάθαρο εαν κάποιοι προσπάθησαν να τον λιντσάρουν και αφού είχε τραυματισθεί σοβαρά.

Ο Κρίστοφερ Στίβενς και άλλοι τρεις διπλωματικοί υπάλληλοι σκοτώθηκαν σε επίθεση από οργισμένα πλήθη διαδηλωτών στο αμερικανικό προξενείο στη Βεγγάζη το βράδυ της Τρίτης.

H κατακραυγή για την αμερικανική ταινία έχει μεταφερθεί και στην Υεμένη, όπου το εξαγριωμένο πλήθος πυρπόλησε διπλωματικά αυτοκίνητα, ενώ διαδηλωτές έσπασαν παράθυρα στα γραφεία της ασφάλειας έξω από την πρεσβεία πριν μπουν στον περίβολο του καλά οχυρωμένου κτιριακού συγκροτήματος.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ δύο καταδρομικά του ναυτικού των ΗΠΑ κατευθύνονται στις ακτές της Λιβύη ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος δεσμεύτηκε πως θα οδηγήσει, σε συνεργασία με τις λιβυκές αρχές, «ενώπιον της Δικαιοσύνης» τους υπαίτιους της επίθεσης.

Πηγή:  iefimerida.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνδικάτο Τροφίμων Ν. Χανίων: Έξω η Ελλάδα από τη σφαγή – Κάλεσμα στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο της 12ης Μαρτίου

Το Συνδικάτο Τροφίμων Ν. Χανίων καλεί σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 12/3, καταγγέλλοντας την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο και τον ρόλο της Βάσης της Σούδας.

Ασκήσεις άνευ πυρών στο βόρειο Κρητικό Πέλαγος ανακοίνωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων ανακοίνωσε ασκήσεις άνευ πυρών στο βόρειο Κρητικό Πέλαγος στις 12-13 Μαρτίου 2026. Αποφυγή διέλευσης από την περιοχή ζητά η Ακτοφυλακή.

ΕΛΜΕ Χανίων: «Φτάνει πια» – Ανακοίνωση για τον θάνατο της εκπαιδευτικού Χρηστίδου

Η ΕΛΜΕ Χανίων εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση με αφορμή τον θάνατο εκπαιδευτικού, καταγγέλλοντας συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης και απαξίωσης των εκπαιδευτικών.

Μόνο εγώ αισθάνομαι σα να ζούμε τις τελευταίες ημέρες;

Του Ευτύχη Πρωτοπαπαδάκη ...τι συμβαίνει; Tι αληθινά μας συμβαίνει; Mόνο εγώ...