13.8 C
Chania
Monday, December 8, 2025

Εκβιάζουν εργαζόμενους οι ξενοδόχοι του Ηρακλείου

Ημερομηνία:

Συντάκτης:  Τζώρτζης Ρούσσος

Την έντονη αντίδραση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας προκαλεί η πρακτική των ξενοδόχων του Νομού Ηρακλείου Κρήτης να θέλουν να μειώσουν τις αμοιβές του προσωπικού κάτω από την τοπική κλαδική σύμβαση της περασμένης χρονιάς.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής στο υπουργείο Εργασίας ήταν το γεγονός ότι οι ξενοδόχοι του Ν. Ηρακλείου αγνόησαν την πρόσκληση του υπουργείου Εργασίας να συμμετάσχουν σε τριμερή συμφιλιωτική διαδικασία, που ζήτησε ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων του νομού, με πρόσχημα την απεργία των δικηγόρων, παρ’ ότι η παρουσία δικηγόρου δεν είναι υποχρεωτική από τον νόμο.

«Οι ξενοδόχοι του Ν. Ηρακλείου, παρ’ όλες τις συστάσεις του υπουργείου, συνεχίζουν να εκβιάζουν τους εργαζόμενους, συστήνουν καταχρηστικά ενώσεις προσώπων και τους πιέζουν να υπογράψουν ατομικές ή επιχειρησιακές συμβάσεις με αμοιβές πολύ χαμηλότερες από την τοπική κλαδική της περασμένης χρονιάς, με πρόσχημα ότι δεν υπάρχει εργοδοτικό σωματείο», αναγράφεται στη σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη για το θέμα.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας συστήνει στους ξενοδόχους του Ν. Ηρακλείου να μη συνεχίσουν την τακτική αυτή, να περιμένουν την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που θα γίνει στις 9 Μαΐου και να σεβαστούν τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα.

Σε κάθε περίπτωση το υπουργείο μέσω του ΣΕΠΕ και της Τοπικής Επιθεώρησης Εργασίας του νομού θα ελέγχει μεθοδικά και συστηματικά την πλήρη εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και θα επιβάλλει τις νόμιμες κυρώσεις σε όποιους την παραβιάζουν.

efsyn.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρίχνει λάδι στη φωτιά η κυβέρνηση – Αντιμέτωποι με κατηγορίες για «εγκληματική οργάνωση» αγρότες από την Κρήτη

Με κατηγορίες για «εγκληματική οργάνωση» βρίσκονται αντιμέτωποι αγρότες από...

“Ο διάλογος θα γίνει με τα τρακτέρ στους δρόμους”, διαμηνύουν οι αγρότες

Αποφασισμένοι να πάνε τον αγώνα τους μέχρι τέλους εμφανίζονται οι...

Περιφέρεια Κρήτης: Πολιτική σύγκρουση για το αγροτικό – «Πυρά» Λαϊκής Συσπείρωσης για τη στάση της πλειοψηφίας

Σε πεδίο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης μετατράπηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο...