16.8 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

Εκδήλωση: Η φοιτητική εξέγερση στη Χιλή

Ημερομηνία:

Παρασκευή 11 Νοέμβρη στις 21:00 στο Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών Χανίων

Χτες είχαμε μια κυβέρνηση που στο όνομα «αποπληρωμής του χρέους» έκανε μία πρωτόγνωρη επίθεση σε εργαζόμενους, συνταξιούχους, νεολαία.
•    Σήμερα έχουμε μια διορισμένη κυβέρνηση, που με την εντολή τρόϊκας-τραπεζιτών-μεγάλου κεφαλαίου θα προχωρήσει χωρίς δικαιοδοσία σε ακόμα σκληρότερα μέτρα επιβάλλοντας οικονομική χούντα.
•    Σε λίγες μέρες εν μέσω κρίσης έχουμε την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου, μια εξέγερση που εναντιώθηκε στη χούντα των συνταγματαρχών.
•    Σε κάποιο άλλο μέρος του πλανήτη, στη Χιλή οι φοιτητές αγωνίζονται ενάντια στα μέτρα  που θέλει να εφαρμόσει στο πανεπιστήμιο η νεοφιλελεύθερη εκπαιδευτική πολιτική της κεντροδεξιάς κυβέρνησης του Πινέιρα.

Ομιλητής θα είναι εκ  μέρους του στεκιού ο Μιχάλης Ανιτσάκης.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημογραφικό: Ζητούνται εργασίες «φιλικές για ηλικιωμένους» – Η άνοδος των age friendly jobs

H πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Aνάπτυξης και Ανασυγκρότησης (ΕBRD), χτυπάει...

Ρωσία: Δεν χαρακτηρίζεται «άμεση απειλή» στη νέα στρατηγική ασφαλείας των ΗΠΑ – «Θετικό βήμα» λέει το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο χαιρετίζει κίνηση της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ...