14.8 C
Chania
Tuesday, December 9, 2025

Εκδήλωση με θέμα “Υιοθετήστε ένα αδέσποτο” από τον Δήμο Χανίων και τους φιλοζωικούς συλλόγους

Ημερομηνία:

Σήμερα Τετάρτη 20 Απριλίου δόθηκε συνέντευξη τύπου στο δημαρχείο Χανίων με θέμα την διοργάνωση εκδήλωσης για τα αδέσποτα ζώα με θέμα «Υιοθέτησε ένα αδέσποτο». Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Δήμος Χανίων, ο Φιλοζωικός σύλλογος Χανίων και τα σωματεία η Μικρή Κιβωτό του Νώε και “Κιβωτός του Νώε το Σάββατο 23 Απριλίου 2016 στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, 10.00 το πρωί.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Αντιδήμαρχος κ.Μανώλης Φραγκάκης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι: « η δράση αυτή εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο δράσεων του Δήμου Χανίων για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων και στόχος της εκδήλωσης είναι αφενός μεν η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου για τα ζώα συντροφιάς όσον αφορά τις υποχρεώσεις ιδιοκτησίας και αφετέρου δε να πραγματοποιηθούν όσες περισσότερα υιοθεσίες αδέσποτων είναι εφικτό εκείνη την μέρα. Η Δημοτική αρχή για το ευρύτερο πρόβλημα των αδέσποτων έχει προγραμματίσει: α) την ίδρυση κτηνιατρείου το οποίο ευελπιστούμε άμεσα να είναι έτοιμο, β) ελέγχους ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων από μικτό κλιμάκιο οι οποίοι έχουν ήδη ξεκινήσει και γ) δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης όπως την συγκεκριμένη εκδήλωση».

Στην συνέχεια η πρόεδρος του Φιλοζωικού συλλόγου Χανίων κ. Μπομπολάκη αφού κάλεσε τους δημότες να συμμετέχουν στην εκδήλωση τόνισε ότι: «τα ζώα που θα είναι προς υιοθεσία θα διαθέτουν σήμανση (microchip), θα είναι αποπαρασιτωμένα και θα έχουν κάνει το πρώτο τους εμβόλιο. Όλες οι υιοθεσίες θα γίνουν με συμβόλαιο όπως προβλέπει ο νόμος, ενώ ταυτόχρονα θα βραβευτούν κατασκευές που έχουν δημιουργήσει νηπιαγωγεία του Δήμου Χανίων σύμφωνα με θέμα της εκδήλωσης ».

Αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια, με την έννοια της χορηγίας σαν κίνητρο για να υιοθετηθούν όσον το δυνατόν περισσότερα αδέσποτα είναι ιδιώτες κτηνίατροι, pet shops και κέντρα καλλωπισμού για κατοικίδια.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκρηκτικό το κλίμα στη Βουλή για το αγροτικό

Εκρηκτικό παραμένει το κλίμα στη Βουλή για το αγροτικό με φόντο...

Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις κινητοποιήσεις των αγροτών στην Κρήτη!

Παραγγελία στους εισαγγελείς της χώρας απέστειλε ο Εισαγγελέας του Αρείου...