16.8 C
Chania
Wednesday, December 10, 2025

Εκμάθηση σε μετανάστες της ελληνικής γλώσσας, ιστορίας και πολιτισμού στο Δήμο Πλατανιά»

Ημερομηνία:

Ο Δήμος Πλατανιά σας ενημερώνει ότι το αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να ξεκινήσει το έργο «Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό – ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΠ7» στο Πολιτιστικό Κέντρο Μάλεμε του Δήμου Πλατανιά.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Πολίτες της Ε.Ε. και υπηκόους τρίτων χωρών ανεξαρτήτως καταγωγής, από την ηλικία των 16 ετών και άνω, που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα. Εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο.

Οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν την ευκαιρία ανάλογα με το τμήμα που θα ενταχθούν (το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης διαρθρώνεται στα επίπεδα: Α1, Α2, Β1 και Β1 με εμφαση στην κατανόηση και παραγωγή προφορικού λόγου) να γίνουν κοινωνοί της ελληνικής γλώσσας της ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού.

Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν τις γλωσσικές δεξιότητες και τις πρακτικές κοινωνικές και διαπολιτισμικές ικανότητες που απαιτούνται για την κοινωνική ένταξη των ίδιων και των οικογενειών τους ενώ μετά την ολοκλήρωση κάθε επιπέδου, οι εκπαιδευόμενοι δύναται να συμμετάσχουν σε εξετάσεις γλωσσομάθειας.

Η ανακοίνωση μαζί με την αίτηση συμμετοχής εκπαιδευόμενων έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Πλατανιά στη διαδρομή platanias.gr  «Εκπαίδευση των μεταναστών στηνà Δια Βίου Μάθηση-ΚΔΒΜ àΕνημέρωσηà ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό – πρόγραμμα ΟΔΥΣΣΕΑΣ ».

Για τη συμμετοχή σε κάποιο τμήμα εκπαίδευσης απαιτείται η προσκόμιση φωτοτυπίας της 1ης σελίδας του διαβατηρίου και της άδειας διαμονής.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ