13.8 C
Chania
Saturday, December 20, 2025

ΕΛΜΕ Χανίων: Σύγκληση Γενικών Συνελεύσεων των ΕΛΜΕ και Γενικής Συνέλευσης Προέδρων

Ημερομηνία:

Η κυβέρνηση ψήφισε το νόμο 4024/11 με βάση τον οποίο έγιναν δραματικές περικοπές στους μισθούς και συνδέθηκε ο μισθός και ο βαθμός με την αξιολόγηση.
Η αξιολόγηση όπως έχει διαπιστώσει και η προηγούμενη ΓΣ των πρόεδρων των ΕΛΜΕ στις 4/2/12, βασίζεται  σε ένα ακραίο μοντέλο, που θα οδηγήσει όχι μόνο στη χειραγώγηση των εκπαιδευτικών, στον περιορισμό της παιδαγωγικής ελευθερίας, στη μισθολογική και  βαθμολογική καθήλωση τους, αλλά και στις απολύσεις. «Ως συνδικαλιστικό κίνημα αντιστεκόμαστε για να μην περάσει η αξιολόγηση – χειραγώγηση, που φέρνει την υποταγή, τη διάσπαση του κλάδου, τη μισθολογική καθήλωση, την άρση της μονιμότητας και τις απολύσεις».
Με το ν.  4072/12 (αρ. 329 παρ. 1)  λήγει στις 14 Αυγούστου 2012 (!) η προθεσμία για την έκδοση ΠΔ για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.
Μαζί με αυτό μας προετοιμάζουν για νέα μέτρα 16 δις τον Ιούνιο που θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο την θέση των εργαζομένων, θα χειροτερέψουν τις εργασιακές μας σχέσεις, θα βαθύνουν ακόμα περισσότερο την λιτότητα, θα διαλύσουν τα ασφαλιστικά μας ταμεία κ.λπ. Παράλληλα μετά τις εκλογές ετοιμάζουν να ψηφίσουν τους  ήδη έτοιμους νόμους με τις αντιεκπαιδευτικές αλλαγές σε γενικό και τεχνολογικό λύκειο καθώς και την διοικητική διάθρωση της εκπαίδευσης.
Υπάρχει η αναγκαιότητα οργάνωσης προγράμματος αγωνιστικής δράσης του κλάδου για το επόμενο διάστημα και γι αυτό απαιτείται η σύγκλησης ΓΣ ΕΛΜΕ και ΓΣ προέδρων ΕΛΜΕ μέχρι τις 19/5/12.
Καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ να αποφασίσει άμεσα την σύγκληση ΓΣ μέχρι τις 19/5/12.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο Πρόεδρος: Ι. Τσαμαντάκης
Η Γ. Γραμματέας: Σ. Κοτσιφάκη

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λούλα: Μια αμερικανική επέμβαση στη Βενεζουέλα θα ήταν καταστροφική

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα...