13.8 C
Chania
Sunday, November 24, 2024

Ενημερωτική εσπερίδα στα Χανιά από την Περιφέρεια Κρήτης για το παρθένο ελαιόλαδο

Ημερομηνία:

Η Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνει  στο πλαίσιο των εορτασμών της Παγκόσμιας Ημέρας Ελιάς ενημερωτική  εσπερίδα αφιερωμένη στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο «Κρήτη/Kriti» με θέμα «Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο «Κρήτη/Kriti», ο πράσινος χρυσός του νησιού μας», την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 17:30, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων (Ανδρέα Παπανδρέου 74, Χανιά).

Στόχος της εκδήλωσης αποτελεί η ανάδειξη  και η προώθηση του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου  «Κρήτη/Kriti» και των ιδιαίτερων ποιοτικών και οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του αλλά και η βελτίωση της τεχνογνωσίας σε όλα τα στάδια παραγωγής και τυποποίησής του.

Πρόγραμμα εκδήλωσης

5:30 – 5:40μ.μ.

Προσέλευση-Εγγραφές

5:40 – 6:00μ.μ.

Έναρξη-Χαιρετισμοί

6:00 – 6:15μ.μ.

Στρατηγικός Σχεδιασμός για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο “Κρήτη/Kriti” της Περιφέρειας Κρήτης και  Εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης της ασφάλειας τροφίμων σε ελαιουργεία της Κρήτης και η βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου ελαιολάδου.

Ομιλήτρια: Ειρήνη Χουδετσανάκη – Γιακουμάκη, Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα Κρήτης, MSc Γεωπόνος Τ.Ε., πρώην πρόεδρος AREPO.

6:15 – 6:30μ.μ.

Η σημασία του βέλτιστου χρόνου συγκομιδής στην ποιότητα και την ποσότητα του ελαιολάδου.

Ομιλητής: Δρ Εμμανουήλ Καμπουράκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Ελαιοκομίας, Εργαστήριο Ελαιοκομίας, Αμπελουργίας και Συστημάτων Αγροοικολογικής Παραγωγής, Τμήμα Γεωπονίας, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ).

6:30 – 6:45μ.μ.

Μπορεί η παράδοση να συμπορευτεί με την ποιότητα του ελαιολάδου;

Ομιλητής: Μανώλης Καρπαδάκης, Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, Εμπειρογνώμονας στην παραγωγή και ελαιοποίηση ποιοτικού ελαιολάδου, Δοκιμαστής ελαιολάδου.

6:45 – 7:00μ.μ.

Πιστοποιημένα φιλοπεριβαλλοντικά συστήματα διαχείρισης: το μέλλον της ελαιοκαλλιέργειας.

Ομιλητής: Δρ Γεώργιος Κουμπούρης, Ερευνητής ΕΛΓΟ – Δήμητρα, Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου.

7:00 – 7:15μ.μ.

Επιμολύνσεις ελαιολάδου.

Ομιλήτρια: Γαλλιάκη Άννα, Χημικός, MBA, Μέλος της ΕΕΧ Κρήτης, 9ετης εμπειρία στις αναλύσεις τροφίμων και ελαιολάδου.

7:15 – 7:30μ.μ.

Μαγειρεύουν στις επαγγελματικές κουζίνες με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο;

Ομιλητής: Μανώλης Παπουτσάκης, Σεφ-Πατρόν στα εστιατόρια Χαρούπι, Δέκα Τραπέζια και Pharaoh.

7:30 – 8:00μ.μ.

Η οργανοληπτική Αξιολόγηση ως πυλώνας της ποιότητας του Εξαιρετικού Παρθένου ελαιολάδου “Κρήτη/Kriti”, Δοκιμές Κρητικών ποικιλιών ελαιολάδων.

Ομιλήτρια: Ελευθερία Γερμανάκη, Γευσιγνώστρια ελαιολάδου, Κριτής σε Διεθνείς Διαγωνισμούς, Συντονίστρια του Παγκρήτιου Διαγωνισμού Ελαιολάδου, μέλος Δ.Σ. ΣΥ.Τ.Ε.Κ.

8:00 – 8:30μ.μ.

Συζήτηση – Κλείσιμο εσπερίδας.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ