Εκδήλωση στο μνημείο πεσόντων του οικισμού Αστρικα, όπου έγινε η τελευταία μάχη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Κρήτη, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαΐου από το Δήμο Πλατανιά, σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Επισκοπής και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άστρικα, σηματοδοτώντας την έναρξη των παράλληλων εκδηλώσεων του Δήμου για τον εορτασμό της Μάχης της Κρήτης. Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Κισάμου & Σελίνου κ.κ. Αμφιλοχίου ενώ ακολούθησε ομιλία για τα γεγονότα από τον κ. Θεόδωρο Μπασιά, Ταξίαρχο ε.α., Γενικό Γραμματέα Εθνικής Οργάνωσης Κρήτης 1941-45. Παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Πλατανιά Μαλανδράκης Γιάννης, ο δήμαρχος Καντάνου-Σελίνου κ. Δερμιτζάκης Γιώργος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Πλατανιά, και του Δημου Κανδανου Σελινου, ο τέως δήμαρχος Κολυμβαρίου κ. Πολυχρονίδης Πολυχρόνης, εκπρόσωποι φορέων του Νομού και των αντιστασιακών οργανώσεων, τοπικών φορέων και πλήθος κόσμου. Ακολούθησε παραδοσιακό κέρασμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άστρικα.
Εορτασμός της Μάχης του Άστρικα
54
Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!
Προηγούμενο άρθρο
Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.
Τελευταία Νέα
Περισσότερα σαν αυτόΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Χανιά: Ο θεατρικός μονόλογος «Δεκαοχτώ Ενάτου» στο Θέατρο Λενταριανών – Εκδήλωση της Ένωσης Γονέων με τη Μάγδα Φύσσα και τη Δήμητρα Ζώρζου
Την παρουσίαση του θεατρικού μονολόγου «Δεκαοχτώ Ενάτου», με πρωταγωνίστρια...
ΚΕΕΛΠΝΟ: Κλιμακώνεται η κόντρα Γεωργιάδη – Πολάκη: «Καλά κάνεις και φοβάσαι, έρχονται δικαστήρια» – «Ομολόγησες κατάχρηση εξουσίας»
Νέα επεισόδια στην κόντρα ανάμεσα στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και...
Chania Rock Festival 2026: Η διεθνής σκηνή της ροκ και μέταλ μουσικής επιστρέφει στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου με Lacuna Coil και Therion
Στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου των Χανίων χτυπά το επίκεντρο...
Δίκη για θάνατο Βαλυράκη: «Είμαστε αθώοι, δεν αντέχουμε άλλο» – Τι ανέφερε ο ένας από τους κατηγορούμενους
Με την απολογία του πρώτου εκ των δύο κατηγορούμενων...



