13.7 C
Chania
Τρίτη, 17 Μαρτίου, 2026

Επίσκοπος Κνωσού: Δεν κινδυνεύει η πολιτεία από την απόφαση της Εκκλησίας

Ημερομηνία:

Για την απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης να ανοίξει τους ιερούς ναούς ανήμερα των Θεοφανείων, παρά τα αυστηρά μέτρα της κυβέρνησης και το αιφνιδιαστικό 7ήμερο lockdown, μίλησε στο Livetalks ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού κ. Πρόδρομος Ξενάκης.

Δεν πρόκειται για απείθεια ούτε για “αντάρτικο” εκ μέρους της Εκκλησίας σημείωσε με έμφαση o Αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης και τόνισε χαρακτηριστικά “δεν κινδυνεύει η πολιτεία από την απόφαση της Εκκλησίας”.

Μεταξύ άλλων ο Επίσκοπος Κνωσού υπογράμμισε ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα εκείνα μέτρα για την αποφυγή των συνωστισμών στους Ιερού Ναούς, όπως ακριβώς έγινε στις Θείες Λειτουργίες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Παράλληλα, κάλεσε τους πιστούς να προσέρχονται στις εκκλησίες με προσοχή, και τηρώντας όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας ενάντια στον κορωνοϊό.

Εξάλλου, τόνισε ότι το επιδημιολογικό φορτίο της Κρήτης, που όπως είπε χαρακτηριστικά, εδώ και μέρες δεν καταγράφονται σε καθημερινή βάση περισσότερα από 10 κρούσματα κορωνοϊού, δεν δικαιολογεί τη λήψη αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων.

“Δεν θέλουμε να δούμε συνωστισμούς στις πλατείες” είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι η Εκκλησία της Κρήτης έχει ήδη αποστείλει στον πρωθυπουργό Συνοδική Επιστολή με την ομόφωνη απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου για το άνοιγμα των εκκλησία ανήμερα των Θεοφανείων.

Ερωτηθείς σχετικά ο Επίσκοπος Κνωσού εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, θα έχει στη διάρκεια της ημέρας μια μορφή επικοινωνίας με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση που έχει προκληθεί μεταξύ κυβέρνησης και εκκλησίας.

cretalive.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης την Πέμπτη 19 Μαρτίου στο Ηράκλειο

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης συνεδριάζει στις 19 Μαρτίου 2026 στο Ηράκλειο. Ημερήσια διάταξη με θέματα οικονομικών, κοινωνικών δράσεων και ενημέρωση για την Α.Σ.Τ.Ε.Κ.

Υποχρεωτική εγγραφή πολιτιστικών συλλόγων σε νέο ηλεκτρονικό μητρώο από 1η Απριλίου 2026

Υποχρεωτική εγγραφή πολιτιστικών συλλόγων σε νέο ηλεκτρονικό μητρώο από 1/4/2026. Απαραίτητη προϋπόθεση για επιχορηγήσεις και συνδιοργανώσεις με την Περιφέρεια Κρήτης.

Το πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου 1821 στον Δήμο Κισσάμου

Ο Δήμος Κισσάμου ανακοίνωσε το πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου 1821. Παρέλαση στην οδό Σκαλίδη, Κρητικοί χοροί στην πλατεία Τζανακάκη, δοξολογία και κατάθεση στεφάνων.

Άνοιξαν οι αιτήσεις για την εμποροπανήγυρη Μεγάλης Παρασκευής στα Βουκολιά Χανίων

Ο Δήμος Πλατανιά δέχεται αιτήσεις για την εμποροπανήγυρη Μεγάλης Παρασκευής στα Βουκολιά στις 10/4/2026. Έως 4 θέσεις ανά αιτούντα, απαιτούνται 8 δικαιολογητικά.