18.8 C
Chania
Friday, December 5, 2025

Επιβεβιαώνει σχέση με τον ΟΠΑΠ ο Σ. Βαλυράκης

Ημερομηνία:

Επιβεβαιώνει με επιστολή του ρεπορτάζ της «Ελευθεροτυπίας» για τη σχέση του με την εταιρεία Brodyn ΕΠΕ και τις επί 25ετία συμβάσεις της με την ΟΠΑΠ Α.Ε. ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της επιτροπής της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο Siemens, Σήφης Βαλυράκης.

Όπως επισημαίνει, ο ίδιος και μέλη της οικογένειάς του κληρονόμησαν τα εταιρικά μερίδια μετά τον αιφνίδιο θάνατο του αδελφού του και ιδρυτή της εταιρείας.

Αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Αθλητισμού (1985-1988) δεν είχε ξεκινήσει ακόμα η συνεργασία της εταιρείας με την ΟΠΑΠ Α.Ε., κάτι που δεν προκύπτει από απάντηση του σημερινού διευθύνοντος συμβούλου της ΟΠΑΠ Γ. Σπανουδάκη, σημειώνει η εφημερίδα. Σε ερώτημα της «Κυριακάτικης», τον περασμένο Μάρτιο ο σύμβουλος της ΟΠΑΠ είχε απαντήσει ότι η συνεργασία είχε ξεκινήσει πριν από 25 χρόνια, δηλαδή το 1986.

Επίσης, για το διαγωνισμό της ΟΠΑΠ Α.Ε. που μειοδότησε εκ νέου η Brodyn το 2010, ο κ. Βαλυράκης, περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια το είδος της εργασίας που ανέλαβε η εταιρεία, αναφέρει ότι από το 2009 είχε διακοπεί η «προσωπική, εταιρική και διοικητική σχέση με την εταιρεία», στο κτήριο της οποίας βρίσκεται το πολιτικό του γραφείο. Ετσι, η επιστολή δημιουργεί επιπρόσθετα ερωτήματα.

tvxsteam

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

24ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζόμενων στους Δήμους στις 16 Δεκεμβρίου

24ωρη πανελλαδική απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 16 Δεκεμβρίου: «Φτάνει...

Αποσύρθηκε από το Ευρωπαϊκό 25άρας ο Παπαστάμος

Άτυχος στάθηκε ο Χανιώτης κολυμβητής Απόστολος Παπαστάμος, ο οποίος...