Αγαπητέ κ.Αγγελάκη,
Με αφορμή την ανάρτηση δασικών χαρτών και την ταλαιπωρία που δέχονται οι πολίτες για να σώσουν τα χωράφια τους, έχω να πω τα εξής:
Ένα σοβαρό κράτος δεν επιτρέπει να κτίζονται οι κάμποι, αλλά επιτρέπει τη δόμηση σε άγονα μέρη όπως λόφους, βουνά.
Φέρνω για παράδειγμα κακής πολιτικής τον κάμπο μεταξύ Σούδας – Χανιά.
Ο κάμπος αυτός είναι εύφορος, στο ένα μέτρο οταν σκάψεις, αντλείς νερό. Είναι δίπλα στο λιμάνι, άρα ελάχιστα μεταφορικά για τα αγροτικά προϊόντα προς Πειραιά.
Ετσι αντί να απαγορεύεται η δόμηση, έχει σχεδόν ενωθεί με την πόλη των Χανίων η Σούδα. Χάνεται λοιπόν πολύτιμος χώρος καλλιέργειας, σημαντικό για τη τοπική οικονομία.
Αντίθετα, απαγορεύεται η οικοδόμηση στους βράχους πάνω στο βουνό όπως η Μαλάξα, γιατί έχει χαρακτηριστεί δασικό χωρίς κανένα δέντρο. Αν ήταν δάσος με δέντρα το υποστηρίζω, όμως εδώ άντε να υπάρχει κανένας πρίνος ή ασπάλαθος.
Ποιο το όφελος; Αντί το κράτος να κάνει υποδομές και να ενθαρρύνει το λαό να οικοδομεί σε άγονα μέρη, του επιτρέπει στα γόνιμα και του χαρακτηρίζει δασικό τα βράχια. Τραγελαφικό δεν είναι;
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
Μιχαήλ Γ. Κελαϊδής.
Επιστολή: “Αντί το κράτος να κάνει υποδομές και να ενθαρρύνει το λαό να οικοδομεί σε άγονα μέρη, του επιτρέπει στα γόνιμα και του χαρακτηρίζει δασικό τα βράχια”
Ημερομηνία: