17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Ο ήρωας Εμμανουήλ Μπαλαντίνος ΖΕΙ

Ημερομηνία:

Ήταν 18 Αυγούστου του 1962 όταν άφησε την τελευταία του πνοή στα Χανιά ο ήρωας οπλαρχηγός Εμμανουήλ Μπαλαντίνος.

Ο Εμμανουήλ Μπαλαντίνος γεννήθηκε στα Δελιανά το 1876. Από νεαρή ηλικία έδειξε την επαναστατική του διάθεση απέναντι στους κατακτητές των Ελλήνων. Αγαπούσε την Πατρίδα, όπως ο Άνθρωπος αγαπά τη ζωή! Γι’ αυτό και δεν μπορούσε να την βλέπει σκλαβωμένη. Ήταν αυτός που μαζί με άλλους 107 ήρωες πατριώτες απελευθέρωσαν το Μέτσοβο, κάνοντας την Ελλάδα μας ακόμα πιο μεγάλη.

Πέρα από τα τουφέκια του όμως, ο Εμμανουήλ Μπαλαντίνος διέθετε και λόγο, αλλά και θέληση να προσφέρει ακόμα περισσότερα στον τόπο του μέσα από την Ειρήνη. Επί 18 συναπτά έτη διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Χανίων ενώνοντας τις δυνάμεις του μαζί με άλλους άξιους εκπροσώπους του τόπου μας, συνδημιουργώντας ένα ισχυρό πλαίσιο προστασίας και ανάδειξης των Χανίων.

Στη σημερινή εποχή, οι προκλήσεις και τα εμπόδια τα οποία καλούμαστε να ξεπεράσουμε είναι πολλά, ισχυρά και ποικίλα. Ο Έλληνας όμως δεν έπαψε ποτέ να αγωνίζεται, δεν έπαψε ποτέ να κερδίζει, δεν έπαψε ποτέ να αναγεννάται μέσα από τις πληγές και τις στάχτες του.

Ο Εμμανουήλ Μπαλαντίνος ήταν ήρωας και το λέω αυτό διότι μπροστά στο Δίκαιο και την Ελευθερία δεν έκανε πίσω. Αντιθέτως, σήκωσε το ανάστημά του, έβαλε το κορμί του μπροστά και δεν υπολόγισε τη ζωή του μπροστά στα ιδανικά που υπηρέτησε πιστά.

Στη σημερινή κοινωνία, όσο κι αν νομίζουμε ή φοβόμαστε ότι τέτοιοι Άνδρες δεν υπάρχουν, έχω βαθειά πίστη ότι και υπάρχουν και θα κάνουν το χρέος τους απέναντι στις αξίες μας και τον τόπο μας.

Για το λόγο αυτό, ο ήρωας Μπαλαντίνος ΔΕΝ πέθανε. Αντιθέτως ΖΕΙ και θα ζει μέσα από τους δικούς μας αγώνες, μέσα από τις δικές μας μάχες, τις οποίες δίνουμε καθημερινά.

Με σεβασμό,

Στράτος Μπαλαντίνος

Ένας εκ των απογόνων του Εμμανουήλ Μπαλαντίνου

Επιχειρηματίας, μέλος ΔΣ Επιμελητηρίου Χανίων

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...