15.8 C
Chania
Monday, December 23, 2024

Επιστολή Γιωτόπουλου και Τζωρτζάτου ενάντια σε απεργούς πείνας και καταληψίες

Ημερομηνία:

Σφοδρή κριτική στους συγκρατούμενους τους απεργούς πείνας αλλά και σε όσους πραγματοποιούν καταλήψεις δημόσιων και κομματικών κτιρίων σε ένδειξη αλληλεγγύης, ασκούν με επιστολή τους στο Έθνος οι φυλακισμένοι για συμμετοχή τους στη 17Ν Αλέκος Γιωτόπουλος και Βασίλης Τζωρτζάτος. Την επιστολή συνυπογράφουν όλοι οι κρατούμενοι της Ε2 πτέρυγας των φυλακών υψίστης ασφαλείας Δομοκού.

Κάθετα αντίθετα στις δράσεις διαμαρτυρίας με βασικό αίτημα την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ είναι τα δύο επιφανή στελέχη της 17Ν, που βλέπουν πίσω από αυτές διάθεση κάποιων για αυτοπροβολή ενώ κάνουν λόγο για «αυτοαποκαλούμενους “αναρχικούς”» και για «σταλινικό καπέλωμα και καθαρό νταβατζιλίκι».

Υποστηρίζουν επίσης ότι οι κινήσεις αυτές ζημιώνουν την προσπάθεια κατάργησης του επίμαχου νόμου από τη νέα κυβέρνηση και διερωτώνται «γιατί ξεσηκώνονται οι κρατούμενοι» όταν «για πρώτη φορά μία νέα κυβέρνηση υποστηρίζει μέτρα που οδηγούν προς την αντίθετη πορεία, προς τη χαλάρωση, προς κάποια φιλελευθεροποίηση».

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή των κρατουμένων φυλακών τύπου Γ’ Δομοκού όπως δημοσιεύεται στην εφημερίδα:

Τις τελευταίες μέρες διάφορες ενέργειες όπως η απεργία πείνας μιας ελάχιστης μειονότητας κρατουμένων, η κατάληψη γραφείων κόμματος, η κατάληψη ραδιοσταθμού και τα λοιπά μας προβληματίζουν έντονα. Γιατί έχουν ως κύριο αίτημά τους την κατάργηση φυλακής Γ’ τύπου του Δομοκού. Εμάς,όμως, που είμαστε το σύνολο των 14 κρατουμένων της πτέρυγας Ε2 αυτής της φυλακής κανείς δεν μας ρώτησε. Εμείς είμαστε τα θύματά της και εμείς είμαστε οι άμεσα ενδιαφερόμενοι για την κατάργησή της.

Αν αυτές οι ενέργειες είχαν πραγματοποιηθεί τη χρονική περίοδο ανάμεσα στην ψήφιση του νόμου τον Ιούλιο του 2014 και στις εκλογές της 25ης Γενάρη, θα είχαν κάποιο νόημα. Θα στρέφονταν ενάντια στον νόμο μιας κυβέρνησης ΝΔ που τον ψήφισε και που θα τον εφάρμοζε κατά δήλωσή της. Καμιά όμως παρόμοια ενέργεια δεν έγινε τότε για να εμποδίσουν την εφαρμογή του. Αντίθετα, γίνονται σήμερα, ενώ έχει εκλεγεί μία νέα κυβέρνηση που έχει υποσχεθεί την κατάργησή του. Τι νόημα έχουν λοιπόν αυτές οι ενέργειες; Είναι θέατρο για την προβολή ορισμένων; Ή μήπως αποσκοπούν στον αντίθετο από τον διακηρυγμένο στόχο, δηλαδή να καθυστερήσουν και να εμποδίσουν την κυβέρνηση να συζητήσει και να ψηφίσει στη Βουλή το νομοσχέδιο μέσα σε ένα κατασκευασμένο κλίμα;

Η απορία μας μεγαλώνει όταν μαθαίνουμε ότι αυτοαποκαλούνται ”αντιεξουσιαστές” και ”αναρχικοί”. Γιατί αυτοί ήταν πάντα υπέρ της άμεσης Δημοκρατίας. Ενώ εδώ έχουμε σταλινικό καπέλωμα, καθαρό νταβατζιλίκι. Ενέργειες που μας αφορούν, αποφασισμένες εν αγνοία μας. Εκφράζουμε την κάθετη αντίθεσή μας σ’ αυτές τις ενέργειες. Ζητάμε να τις σταματήσουν και να πάψουν να παρουσιάζουν ως κύριο αίτημά τους την κατάργηση της φυλακής Γ’ τύπου. Αντίθετα από ό,τι υποστηρίζουν, ζημιώνουν την υπόθεση της κατάργησής της.

Τα τελευταία χρόνια η σωφρονιστική πολιτική όλων των κυβερνήσεων οδηγούσε σε σκληρότερα μέτρα, σε αυστηρούς περιορισμούς των ελάχιστων δικαιωμάτων των κρατουμένων. Για πρώτη φορά μία νέα κυβέρνηση υποστηρίζει μέτρα που οδηγούν προς την αντίθετη πορεία, προς τη χαλάρωση, προς κάποια φιλελευθεροποίηση. Και οι κρατούμενοι ξεσηκώνονται; Πού το πάνε τελικά;

Φυλακές Τύπου Γ’
Δομοκός, 24 Μαρτίου 2015

Γιωτόπουλος Αλέκος, Τζωρτζάτος Βασίλης, Δανίκας Αλέξης, Καρέτζος Πέτρος, Κασίμι Ντάσι, Μεμάι Χρήστος, Τσάρα Ρόλαντ, Μάρκου Φλορίν, Πασκαρίου Ντουμιτρέλ, Αββάς Καμάρ, Τζουκάλ Καμάρ, Ζουλαφκάρ Αλί, Καλάμ Σέικ, Σοαΐμπ Αχμέτ.

tvxs.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ