18.8 C
Chania
Wednesday, December 17, 2025

Επιστολή Δημάρχου Χανίων, Μ. Σκουλάκη, στον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σ. Αρναουτάκη, για την ανάγκη συντήρησης και βελτίωσης του ΒΟΑΚ

Ημερομηνία:

Την ανάγκη να υλοποιηθούν από πλευράς Περιφέρειας Κρήτης συγκεκριμένες παρεμβάσεις για τη συντήρηση και βελτίωση του ΒΟΑΚ στο τμήμα των ορίων του Δήμου Χανίων, εν’ όψει και της επερχόμενης τουριστικής περιόδου, επισημαίνει σε επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης.
Ειδικότερα, όπως σημειώνει ο κ. Σκουλάκης στην επιστολή του «οι παρεμβάσεις-εργασίες που πρέπει να υλοποιηθούν, περιλαμβάνουν:

– τη συστηματική καθαριότητα κατά μήκος του οδικού δικτύου του ΒΟΑΚ στα Χανιά, έτσι ώστε να μην επαναληφθούν εικόνες με σωρεία σκουπιδιών να βρίσκονται σε κοινή θέα και στις δύο πλευρές του ΒΟΑΚ ή ακόμα και νεκρά ζώα τεμαχισμένα να κείτονται για ημέρες επί της εθνικής οδού προκαλώντας άσχημες εντυπώσεις και αρνητικά σχόλια σε έλληνες και ξένους επισκέπτες του τόπου μας. Ειδικά όσον αφορά το τμήμα Σούδας-Μουρνιών παρακαλώ όπως δώσετε ιδιαίτερη προσοχή, δεδομένου ότι πλήθος επισκεπτών – και ειδικά επισκεπτών κρουαζιέρας – χρησιμοποιεί το εν λόγω οδικό τμήμα για να προσεγγίσει την πόλη των Χανίων και τα αξιοθέατα-μνημεία αυτής. Αναγκαία επίσης κρίνεται και η τοποθέτηση χημικών τουαλετών στους προβλεπόμενους χώρους στάθμευσης κατά μήκος του ΒΟΑΚ.
–  τη βελτίωση του υπάρχοντος οδοστρώματος και τη διαγράμμιση του, σε όλο το μήκος του ΒΟΑΚ που διαπερνά το Δήμο Χανίων.
–  την ηλεκτροδότηση και ηλεκτροφωτισμό των εγκαταστάσεων του οδικού τμήματος του ΒΟΑΚ στα όρια του Δήμου Χανίων και πιο συγκεκριμένα των κόμβων Καλαμίου, Απτέρων, Σούδας, ΒΙΟΠΑ και Γαλατά και του τμήματος του Εθνικού Οδικού Δικτύου Κρήτης από Σούδα έως Μουρνιές.
–  τη βελτίωση της πληροφοριακής σήμανσης και των βοηθητικών υποδομών του ΒΟΑΚ».
Επίσης, ο Δήμαρχος Χανίων επισημαίνει τη σημαντική υστέρηση παράλληλων έργων, που καταγράφεται στο τμήμα του ΒΟΑΚ στο Ν. Χανίων – ειδικά από το Βαμβακόπουλο έως το Κολυμπάρι (παράλληλοι δρόμοι, μη ύπαρξη αποχέτευσης όμβριων υδάτων στο κόμβο ΒΙΟΠΑΧ, κ.α.), γεγονός το οποίο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας οφείλουν να εξετάσουν και να ενσωματώσουν στον προγραμματισμό δράσης τους».

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σπιτικές προτάσεις

Οματιές χοιρινές Παλαιότερα και στην Μικρά Ασία και εδώ, τα...

Δεν εντοπίστηκαν τα ίχνη του 33χρονου αγνοούμενου γιατρού – Στο φως απάτη με «παγκόσμια πατέντα»

Σύλληψη 54χρονου που υποσχόταν, μέσω «παγκόσμιας πατέντας», τον εντοπισμό...

Πατριαρχείο και Εκκλησία Κρήτη: Η εξάρτηση και η υποταγή

Του Γεωργίου Κ. Τζανάκη Γιὰ νὰ γίνῃ κατανοητὸ ἀπὸ ποὺ...