13.7 C
Chania
Πέμπτη, 19 Μαρτίου, 2026

Επιστολή: Το Κυδων για παλιοσίδερα ή για Μουσείο;

Ημερομηνία:

Κύριε διευθυντά,

Την πρόθεση  να πουληθεί για παλιοσίδερα  το ιστορικό πλοίο ,ανακοίνωσε η Αττικα γκρουπ , ιδιοκτήτρια πλέον της ΑΝΕΚ.

Το πλοίο θα απογυμνωθεί εσωτερικά πρώτα και κατόπιν θα πουληθεί για κόψιμο και παλιοσίδερα.

Αυτό το πλοίο όμως για την συνείδηση του Χανιώτικου λαού δεν ήταν μόνο ένα καράβι. Ήταν και ένα σύμβολο  επιτυχίας ενός πρωτοπόρου εγχειρήματος

για την δημιουργία εταιρειών Λαϊκής Βάσης, με συνεταιριστές από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Σύμβολο για ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης με άξονα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Αυτό το σύμβολο πρέπει να διατηρηθεί. Θα μπορούσε κάλλιστα να παραμείνει παροπλισμένο στην Σούδα υπό την ιδιοκτησία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ως  εκθεσιακό κέντρο και βιβλιοθήκη, χώρος κοινωνικών εκδηλώσεων είτε για ιδιωτικές τελετές όπως γάμοι – βαφτίσεις, είτε για οργανωμένες  όπως σεμινάρια, βραβεύσεις  και άλλες. Ακόμη και κέντρο προσωρινής φιλοξενίας για θύματα φυσικών καταστροφών .

Έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις και επαφές  με τον  (μητροπολιτικό πλέον) Δήμο Χανίων ,  πολιτιστικούς φορείς και Ιδρύματα του νομού και υπάρχει  διάχυτη αισιοδοξία για  ανταπόκριση και ενίσχυση. Άλλωστε το αντίτιμο για την  Αττικα γκρουπ  δεν είναι τεράστιο  και η εταιρεία  ωφείλει την παραχώρηση του  στον Χανιώτικο λαό.

Βασίλης Παπαδάκης

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ενεργειακός «Μαύρος Κύκνος»: Η επίθεση του Ιράν στο Ras Laffan και η νέα γεωπολιτική των κρίσεων

Η διεθνής ενεργειακή ασφάλεια βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν πρωτοφανή...

Πολιορκία xωρίς τέλος, αντοχή χωρίς όρια: Όταν η αμερικανική μέγγενη συναντά τις κουβανικές ρίζες

Το παγκόσμιο γεωπολιτικό σκηνικό βρίσκεται σε μια φάση ακραίας ανάφλεξης,...

«Ο Αθανάσιος Διάκος στο μοναστήρι και ο Καραγκιόζης καντηλανάφτης» στο Θύραθεν

Το Θέατρο Σκιών Κρήτης παρουσιάζει «Ο Αθανάσιος Διάκος στο μοναστήρι και ο Καραγκιόζης καντηλανάφτης» στο Θύραθεν, Κυριακή 22 Μαρτίου στις 11 το πρωί. Κρατήσεις: 2810711196