10.8 C
Chania
Thursday, December 18, 2025

Επιτρέπονται οι πτήσεις από Ηνωμένο Βασίλειο και στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Στη λίστα των «ταξιδιωτικών διαδρόμων» του Ηνωμένου Βασιλείου προστίθεται από τα ξημερώματα της Κυριακής η Κρήτη, κάτι που σημαίνει πως οι αφίξεις από το νησί επί βρετανικού εδάφους δε θα υπόκεινται στην υποχρέωση καραντίνας.

Την περασμένη εβδομάδα από την αγγλική «κόκκινη» λίστα είχαν αφαιρεθεί η Σαντορίνη, η Ζάκυνθος, η Λέσβος, η Τήνος και η Σέριφος.

Αυτό αφήνει μόνο τις αφίξεις από τη Μύκονο μεταξύ εκείνων από ελληνικά νησιά που υποχρεούνται να απομονώνονται για 14 ημέρες.

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς, από αυτή την εβδομάδα ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο ακολουθεί την ίδια πολιτική έναντι των αφίξεων από ελληνικά νησιά.

Η κυβέρνηση της Σκωτίας ενημέρωσε, ως εκ τούτου, ότι πλέον δεν υπάρχει υποχρέωση καραντίνας για τις αφίξεις εκεί από την ελληνική επικράτεια, πλην Μυκόνου.

Αντιστοίχως, έχει αρθεί η υποχρέωση καραντίνας για αφίξει στην Ουαλία από την Πάρο και την Αντίπαρο.

Στην κόκκινη λίστα καραντίνας της βρετανικής κυβέρνησης θα προστεθούν από την Κυριακή η Ιταλία, το Βατικανό και ο Άγιος Μαρίνος.

skai.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Μύρωνας διώκεται για τις ιδέες του – Η μεγάλη αχαριστία του Κυριάκου

Του Λευτέρη Τζουανάκη Τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται ένα ανήκουστο δράμα...

Κρήτη: Χιλιάδες οι κενές θέσεις στα ξενοδοχεία και το 2026 – Αρχίζει το «κυνήγι» του προσωπικού

Το ζήτημα των ελλείψεων προσωπικού στα ξενοδοχεία έχει εξελιχθεί...