13.8 C
Chania
Wednesday, December 17, 2025

ΕΠΚΚ: «Στηρίξτε τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Αποτρέψτε τον αφανισμό τους»

Ημερομηνία:

Με αφορμή την κατάθεση τροπολογίας του Ν.3869/2010,”περί υπερχεωμένων νοικοκυριών” οι Ενώσεις Καταναλωτών διαμαρτύρονται, καθώς το “άρωμα ” της τροποποίησης των διατάξεων του Νόμου,δεν βελτιώνει δεν αναβαθμίζει την εικόνα των υπερχρεωμένων καταναλωτών, αντίθετα ο ” αέρας” δίνεται υπέρ των δανειστών.

Πραγματικά το ” δίπλωμα” της Κυβέρνησης δια των αρμοδίων Υπουργών της, φανερά υπέρ των πιστωτικών επιχειρήσεων με την αλλαγή της διαδικασίας του άρθρου 2 του Νόμου 3869/2010 αφήνει τους καταναλωτές, τους υπερχρεωμένους καταναλωτές έωλους, στα χέρια των δικηγόρων ,και των Τραπεζών.Εκεί που οι πιστοποιημένες Ενώσεις καταναλωτών, εξοικειωνόταν με την διαδικασία, αναβάθμιζαν τις υπηρεσίες τους, με υλικοτεχνικό εξοπλισμό και στελεχιακό δυναμικό, έρχονται “τα συνεταιράκια “για να ενισχύσουν την παρουσία τους με την “ουσιαστικά” κατάργηση του πρώτου σταδίου της αίτησης εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Ειλικρινά λυπόμαστε για την δική μας “παραπλάνηση” για τους δικούς μας αγώνες , για την αφέλεια μας, για την πίστη μας στο Ν.3869/2010, αλλά και για την μη συνέχεια και συνέπεια του Κράτους.

Αναρωτιόμαστε ειλικρινά εάν αυτή η τροποποίηση είναι τάχα για το καλό μας; για το καλό των καταναλωτών; Είναι αντίβαρο εκδίκησης της δημιουργού Υπουργού που φέρει το όνομα της (ν.Κατσέλη) από το Νέο Υουργό που θέλει να ρίξει την δική του “πινελιά” ;

Ως ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, δεν δεχόμαστε την πρωτοβουλία αυτή της αλλαγής , διότι θεωρείται ότι πυρπολίζεται η προσπάθεια των Ενώσεων Καταναλωτών, να φέρουν ποιο κοντά τους καταναλωτές, για ενημέρωση , διεκδίκηση στήριξη.Κάποιος ή κάποιοι διέκριναν ότι οι καταναλωτές, μέσω των Ενώσεων Καταναλωτών “δυνάμωσαν” αιτούν διεκδικούν δικαιώματα, βλέπουν αντίσταση , βλέπουν ότι χάνουν…. κατανοητό από τους Τραπεζίτες, αλλά γιατί ο Υπουργός να παρασυρθεί από τις Τράπεζες; αφού οι καταναλωτές θέλουν και μπορούν να αιτήσουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους εξωδικαστικά, γιατί η πολιτεία θέλει να τους ρίξει στο δικαστικό, ποιους θέλει να εξυπηρετήσει, ποιους θέλει να αποδυναμώσει;

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, θεωρεί την τροποποίηση του συγκεκριμένου άρθρου ,ότι δεν εξυπηρετεί τους καταναλωτές, άλλωστε ο αρμόδιος Υπουργός , με τον συνεργάτη του Γενικό Γραμματέα , αποφάσισε αυτή την τροποποίηση ερήμην των καταναλωτών και των Ενώσεων Καταναλωτών, χωρίς δημόσια διαβούλευση, χωρίς να τεθεί η τροποποίηση, ενώπιον των εκπροσώπων των καταναλωτών, γιαυτό ζητάμε να αποσυρθεί αυτή η τροποποίηση. Ας μη δυναμιτίζουμε την κοινωνία, μια κοινωνία που έχει ριχθεί σε πολλαπλά δεινά, από την ίδια την πολιτεία.

Οι καταναλωτές στηριζόμενοι εξωδικαστικά από τις Ενώσεις Καταναλωτών , κατάφεραν να “κερδίσουν” σε μεγάλο βαθμό τις Τράπεζες να ρυθμίσουν αλλά και να “κουρέψουν ” χρέη, πράγμα νοητό να ενοχλούνται οι Τράπεζες, η Κυβέρνηση γιατί;

Αντί η παρούσα Κυβέρνηση, για του αρμοδίου Υπουργού της , να “στριμώξει” τις Τράπεζες για το απαξιωτικό τους ύφος, προς εκείνη και τους καταναλωτές, να απαντούν στις εξωδικαστικές αιτήσεις των καταναλωτών, να νομοθετήσει επιβολή προστίμου, έρχεται να επιβραβεύσει τις πρακτικές τους, να αποδυναμώσει τους καταναλωτές, να τους ρίξει βορρά στις απαιτήσεις τους.

Η Πρόεδος της ΄Ενωσης Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ