13.8 C
Chania
Monday, December 8, 2025

ΕΠΚΧΑΝ: Κρίνεται αναγκαία η παράταση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, μέχρι και το τέλος του 2014

Ημερομηνία:

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης (Ε.Π.Κ.Κρήτης), έστειλε Υπόμνημα, προς τους Υπουργούς, Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Δικαιοσύνης, ζητώντας τους, να επεκταθεί για 3 έτη( δηλ. μέχρι και το τέλος του 2014) η αναστολή των πλειστηριασμών ,πρώτης κατοικίας, για όλους τους πολίτες, είτε έχουν την πτωχευτική ιδιότητα είτε όχι

Στην επιστολή της, η ΄Ενωση αναφέρει:

“Αξιότιμοι κύριοι ,
Χιλιάδες σήμερα είναι τα ελληνικά νοικοκυριά, που βρίσκονται στην “ουρά ” της πτώχευσης, ή ένα βήμα προ αυτής, από την συρρίκνωση του εισοδήματος τους, λόγω , ανεργίας, λόγω μείωσης μισθών και συντάξεων, είτε από την καλπάζουσα ακρίβεια, των τιμών των αγαθών και υπηρεσιών, είτε από την παρατεταμένη ύφεση που βρίσκεται η Χώρα μας, αλλά και από ,τα φορολογικά μέτρα που εσείς ως Κυβέρνηση επιβάλλετε τα τελευταία χρόνια. Η κατάσταση αυτή, “ανεμοστρόβιλος στην ζωή των καταναλωτών” τους διαμόρφωσε όχι απλώς συνθήκες φτώχειας, αλλά ανασφάλειας και αδυναμίας , να ανταποκριθούν στις Τραπεζικές υποχρεώσεις, χρεώσει, που είχαν δρομολογήσει ,σύμφωνα με την οικονομική τους δυνατότητα τα προηγούμενα χρόνια.

Με δεδομένο ότι ,οι Τράπεζες, δεν έχουν αλλάξει διαχειριστική συμπεριφορά, έναντι των δανειοληπτών, παρά τις εκατοντάδες νικηφόρες υπέρ των δανειζομένων, αποφάσεις των Ειρηνοδικείων,(σε εφαρμογή του ν.3869/2010), και με δεδομένο ότι οι καταναλωτές στερούνται ενημέρωσης, αλλά και δεν έχει βρεθεί το πλαίσιο εκείνο και η Νομοθετική ρύθμιση, που θα υποχρεώνει τις Τράπεζες να προβαίνουν σε διαγραφή μέρους του χρέους, ή αφαίρεση τμήματος των τόκων, και την επιμήκυνση του χρόνου καταβολής (χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση)οφείλετε, να μην αφήσετε στην μοίρα της, την απελπισία να καλπάζει πάνω από το κεφάλι κάθε καταναλωτή. Εμείς είμαστε ο ενδιάμεσος κρίκος σας, για “προσφορά” υπηρεσίας , και όχι για πολιτική υπέρ του καταναλωτή, στο κομμάτι αυτό έχετε την αποκλειστικότητα, τόσο της πρωτοβουλίας αλλά και της αποφασιστικότητας, να θεραπεύσετε την φτώχεια που βρίσκεται ,το ελληνικό νοικοκυριό, Νομοθετώντας.

Και η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, συνεχίζει

“Αξιότιμοι κύριοι,
Επειδή βρισκόμαστε( χρονικά ),σχεδόν ένα βήμα, πριν την λήξη της ημερομηνίας αναστολής των πλειστηριασμών(λήγει 31-12-2011), και οι δανειολήπτες της Κρήτης, αλλά και της Ελλάδος, καθημερινά μας καταθέτουν την αγωνία τους ,καθώς δεν έχουν προλάβει να ρυθμίσουν τα χρέη τους (στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια, πιστωτικές κάρτες κ.α.) αλλά και πολλοί, λόγω της εσκεμμένης παραπληροφόρησης, μη τολμώντας να διαχειριστούν την αδυναμία της υπερχρέωσης τους,, αλλά και συγχρόνως αντιμετωπίζουν σοβαρό τον κίνδυνο απώλειας σημαντικών περιουσιακών στοιχείων είτε από πλειστηριασμούς -που μόνο προσωρινά έχουν ανασταλεί- είτε από την βίαιη εκποίησή τους, υπό το βάρος των χρεών. Η ανέχεια . η αδυναμία ανταπόκρισης στα χρέη, είναι βασικοί παράγοντες οδήγησης του ελληνικού νοικοκυριού σε «ανεξέλεγκτη χρεοκοπία». με κίνδυνο να βρεθούν χωρίς στέγη χιλιάδες νοικοκυριά και οι Τράπεζες για ελάχιστο χρέος, έχουν προχωρήσει και έχουν προσδιορίσει πλειστηριασμούς αρχές του Γενάρη του 2012,

Επειδή , η πολιτεία οφείλει να αναλάβει συγκροτημένη δράση έναντι των πολιτών της, διαμορφώνοντας ένα αξιόπιστο πλαίσιο, για την ταυτόχρονη διασφάλιση τόσο ενός σταθερού και αναπτυξιακού χρηματοπιστωτικού περιβάλλοντος, όσο και της βιωσιμότητας των νοικοκυριών. Θα πρέπει και κρίνεται αναγκαία η παράταση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για όλους τους πολίτες είτε έχουν την πτωχευτική ιδιότητα είτε όχι ,μέχρι και το τέλος του 2014.

Με Εκτίμηση
Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης
Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Οι τίμιοι αγρότες θα πληρωθούν»!!!

Της Γεωργίας Θάνου * Δεν υπάρχει δήλωση του πρωθυπουργού και...