13.8 C
Chania
Monday, December 8, 2025

Ερντογάν: Όπως η ανθρωπότητα σταμάτησε τον Χίτλερ, έτσι θα σταματήσει και τον Νετανιάχου

Ημερομηνία:

Το μήνυμα ότι «το Ισραήλ αργά ή γρήγορα θα πληρώσει το τίμημα της γενοκτονίας που διαπράττει εδώ και ένα χρόνο και την οποία συνεχίζει» έστειλε σήμερα, Δευτέρα (7/10) ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανήμερα της θλιβερής επετείου του ενός έτους από την εισβολή της Χαμάς στα ισραηλινά εδάφη.

«Σήμερα είναι 7 Οκτωβρίου… Πριν από ακριβώς 365 μέρες, 50.000 αδέρφια και αδελφές μας, τα περισσότερα παιδιά και γυναίκες, δολοφονήθηκαν άγρια. Νοσοκομεία, τόποι λατρείας διαφορετικών θρησκειών και σχολεία στη Γάζα δεν υπάρχουν πια. Πολλοί δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι μη κυβερνητικών οργανώσεων και πρεσβευτές της ειρήνης δεν είναι πλέον ανάμεσά μας. Δεν είναι μόνο γυναίκες, παιδιά, μωρά και αθώοι πολίτες που πεθαίνουν στη Γάζα, την Παλαιστίνη και σήμερα στον Λίβανο. Είναι επίσης η ανθρωπιά, οι θεσμοί που αναμένεται να υπηρετήσουν την ανθρωπότητα, το διεθνές σύστημα. Αυτό που δολοφονείται σε ζωντανή μετάδοση μπροστά στον κόσμο για ακριβώς 1 χρόνο είναι στην πραγματικότητα ολόκληρη η ανθρωπότητα, όλες οι ελπίδες της ανθρωπότητας για το μέλλον», σημείωσε ο Ερντογάν σε ανάρτηση στο Χ (πρώην Twitter).

«Σήμερα, θυμόμαστε με θλίψη τους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που η δολοφονική ισραηλινή κυβέρνηση έχει σκοτώσει από τις 7 Οκτωβρίου. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους τραυματίες από τη Γάζα, Παλαιστίνιους και Λιβανέζους αδελφούς και αδελφές μου που έχασαν τους συζύγους, τα παιδιά και τις οικογένειές τους», πρόσθεσε ο τούρκος πρόεδρος, υπογραμμίζοντας ότι «η μακροχρόνια πολιτική γενοκτονίας, κατοχής και εισβολής του Ισραήλ πρέπει να τερματιστεί».

Μάλιστα, ο Ερντογάν προειδοποίησε ότι «το Ισραήλ αργά ή γρήγορα θα πληρώσει το τίμημα αυτής της γενοκτονίας, την οποία πραγματοποιεί εδώ και ένα χρόνο και συνεχίζει ακόμα».

«Όπως η συμμαχία της ανθρωπότητας σταμάτησε στον Χίτλερ, ο Νετανιάχου και το δολοφονικό του δίκτυο θα σταματήσουν με τον ίδιο τρόπο», τόνισε.

«Ένας κόσμος όπου δεν υπάρχει ευθύνη για τη γενοκτονία της Γάζας. δεν θα βρίσκεται σε ειρήνη. Η Τουρκία θα συνεχίσει να στέκεται ενάντια στην ισραηλινή κυβέρνηση, ανεξάρτητα από το κόστος, και να καλεί τον κόσμο να διατηρήσει την ίδια στάση», κατέληξε ο τούρκος πρόεδρος.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ