16.8 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

Ερώτηση Μαν.Στρατάκη για την ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης νότια της Κρήτης

Ημερομηνία:

Ερώτηση προς 4 Υπουργούς, Οικονομικών, Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης, σχετικά με την ανακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) νότια της Κρήτης.
Όπως αναφέρει στην ερώτησή του:
Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έντονη κινητικότητα σχετικά με την αξιοποίηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Ελλάδας, ενώ την ίδια ώρα η Αίγυπτος έχει εκφράσει την επιθυμία της να διαπραγματευτεί με την Κύπρο και την Τουρκία για τον προσδιορισμό της ΑΟΖ των χωρών αυτών στην Ανατολική Μεσόγειο, εξαιρώντας όμως τη χώρα μας από αυτή τη διαδικασία.
Αυτή η μεθόδευση, επιβεβαιώνει τη μεγάλη σημασία και αξία, φυσικά, που έχει η ελληνική ΑΟΖ νότια της Κρήτης, καθώς «κρύβει» στο εσωτερικό της μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, σύμφωνα και με τις ανακοινώσεις του αρμόδιου καθηγητή του  Πολυτεχνείου Κρήτης.
Επειδή, είναι κρίσιμης σημασίας η οριοθέτηση της ΑΟΖ της Ελλάδας σε σχέση με τις ΑΟΖ των υπόλοιπων χωρών της Ανατολικής Μεσογείου και η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να προβεί άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες.
Επειδή η αξιοποίηση των κοιτασμάτων της ΑΟΖ νότια της Κρήτης, μπορεί να αλλάξει όχι μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.
Ερωτώνται οι κ.κ.Υπουργοί αν προτίθενται να προβούν άμεσα στην ανακήρυξη της ΑΟΖ νότια της Κρήτης, διασφαλίζοντας έτσι τα εθνικά μας συμφέροντα, αλλά και αποτρέποντας δυσμενείς συνέπειες που μπορεί να προκύψουν στο μέλλον εάν ολιγωρήσουμε.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημογραφικό: Ζητούνται εργασίες «φιλικές για ηλικιωμένους» – Η άνοδος των age friendly jobs

H πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Aνάπτυξης και Ανασυγκρότησης (ΕBRD), χτυπάει...

Ρωσία: Δεν χαρακτηρίζεται «άμεση απειλή» στη νέα στρατηγική ασφαλείας των ΗΠΑ – «Θετικό βήμα» λέει το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο χαιρετίζει κίνηση της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ...