13.8 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

Ζαν Λικ Μελανσόν – Αλέξης Τσίπρας: Το τέλος ενός πολιτικού ειδυλλίου

Ημερομηνία:

Τέλος του πολιτικού ειδυλλίου ανάμεσα στον Ζαν-Λικ Μελανσόν και τον Αλέξη Τσίπρα; Το βέβαιο, σύμφωνα με τον Ζερεμί Λαμότ από τη Liberation, είναι πως από την υπογραφή του τρίτου μνημονίου ο πρώην ηγέτης του Αριστερού Κόμματος της Γαλλίας έχει πάρει σαφείς αποστάσεις από τον έλληνα πρωθυπουργό. Όπως αναφέρεται μάλιστα στη γαλλική εφημερίδα, αργότερα το απόγευμα, ο γάλλος ευρωβουλευτής και δύο στελέχη του κόμματός του θα έχουν τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Σε συνέντευξή του την περασμένη εβδομάδα στη γαλλική εφημερίδα Sud-Ouest, ο Μελανσόν κατηγόρησε ανοιχτά τον Α. Τσίπρα ότι υποχώρησε απέναντι στους δανειστές.

«Ψηφίζουμε. Αυτό είναι καλό. Η φωνή του λαού είναι πάντα η λύση για τα προβλήματα μιας χώρας. Αλλά πρέπει να γίνονται σεβαστές οι αποφάσεις ενός λαού. Οι Ελληνες ψήφισαν “όχι” στο ευρωπαϊκό σχέδιο και παρόλ’ αυτά ο Τσίπρας το υπέγραψε», δήλωσε ο Μελανσόν.

Ο άλλοτε σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεν μιλάει πλέον χωρίς περιστροφές για «γαλλική ανεξαρτησία» από το ευρώ, συναντήθηκε την Κυριακή με τον Γιάνη Βαρουφάκη και συμφώνησαν στη διεξαγωγή ενός ευρωπαϊκού συνεδρίου για το λεγόμενο «Plan B», την έξοδο δηλαδή από το ευρώ σε περίπτωση που αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις για την αλλαγή της ευρωπαϊκής πολιτικής.

in.gr

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναυάγιο στη Χρυσή: Δε φτάνουν οι θάλαμοι στα ψυγεία του νεκροτομείου για τους νεκρούς

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη Στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου θα μεταφερθούν...

Το ΠΑΣΟΚ «φρενάρει» τον Τσίπρα

Με την παρουσίαση του βιβλίου του στην Αθήνα και το θέατρο...