16.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

Ζητούν αποπεράτωση του μνημείου τα Μπεηλίτικα Κακοδικίου

Ημερομηνία:

Την αποπεράτωση του μνημείου που έχει αποφασιστεί να στηθεί στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Κακοδικίου, για την ανάδειξη ενός από τα σημαντικότερα γεγονότα της τοπικής ιστορίας -την αποχώρηση των Τούρκων από το Σέλινο το 1897-  ζητά ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος σε αίτημά του προς το Δημοτικό Συμβούλιο και τον Δήμαρχο Καντάνου – Σελίνου, η απόφαση για τη δημιουργία του Μνημείου έχει παρθεί εδώ και 2 χρόνια, αλλά οι εργασίες έχουν εγκαταλειφθεί.

Η ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου αναλυτικά:

«Πριν 2 χρόνια περίπου ο Δήμος σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κακοδικίου ξεκίνησαν την ανέργεση μνημείου στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Κακοδικίου που στεγάζεται στο πρώην Δημοτικό Σχολείο για την ανάδειξη ενός από των σημαντικότερων ιστορικών γεγονότων  της πρώην επαρχίας Σελίνου, της υπογραφής συμφωνίας για την οριστική αποχώρηση των Τούρκων από το Σέλινο το 1897.

Ωστόσο ο Σύλλογος μας ξεκίνησε και ολοκλήρωσε ένα άλλο μνημείο στον οικισμό Παπαδιανά Κακοδικίου (που αφορά ένα άλλο κορυφαίο ιστορικό γεγονός  του Δήμου μας, αυτό της σφαγής 70 περίπου Χριστιανών από τους Τούρκους το 1821 και συνδυάστηκε με την έκδοση ενός σχετικού βιβλίου).

Και τα δύο- μνημείο και έκδοση βιβλίου έγιναν αποκλειστικά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο μας χωρίς να επιβαρύνουμε καθόλου το ταμείο του Δήμου.

Ωστόσο οι εργασίες του αναφερόμενου μνημείου στα Μπεηλήτικα εγκαταλείφθηκαν ολοσχερώς με ορατό κίνδυνο να μην ολοκληρωθούν ποτέ και ο σημαντικός αυτός χώρος να περιπέσει σε στάβλο για την βόσκηση κατσικιών.

Επειδή αντιλαμβάνεστε ότι τα πενιχρά οικονομικά του Συλλόγου μας δεν επαρκούν για την ολοκλήρωση του μνημείου στα Μπεηλήτικα ζητούμε την οικονομική στήριξη του Δήμου για τη άμεση συνέχιση των εργασιών και την ολοκλήρωση του εν λόγω μνημείου.

Με τιμή
για το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Κακοδικίου
Ο Πρόεδρος: Κωστής Πετράκης
Η Γραμματέας: Δέσποινα Τζιάκη

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ