12.8 C
Chania
Saturday, January 17, 2026

Η Gizzi Erskine, η βρετανίδα βασίλισσα της γαστρονομίας, στην Κρήτη για την προβολή των νοστιμιών του νησιού

Ημερομηνία:

Τις τελευταίες ώρες, ανεβάζει στα social media φωτογραφίες με παραδοσιακούς μεζέδες της Κρήτης

Μια ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα προσωπικότητα θα γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα «πρέσβειρα» του κρητικού γαστριμαργικού τουρισμού, στη Βρετανία.

Ο λόγος για την 37χρονη Gizzi Erskine, δημοσιογράφο, παρουσιάστρια και παραγωγό τηλεοπτικών εκπομπών με αντικείμενο την υψηλή μαγειρική. Η ίδια η Erskine με ανώτατες σπουδές στη γαστρονομία γευσιγνωσία και οινογνωσία, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην πατρίδα της, με μεγάλο αριθμό φανατικών φίλων, καθώς έχει παρουσιάσει εκπομπές γαστρονομικού ενδιαφέροντος στα τηλεοπτικά δίκτυα Channel 4 και ΙΤV.

Λόγω του νεαρού της ηλικίας της αλλά και του προσωπικού της στιλ, είναι ιδιαίτερα αγαπητή στο target group των συνομηλίκων της αλλά και νεότερων ατόμων.

Αν και η ίδια δηλώνει θαυμάστρια και οπαδός της πανκ ροκ μουσικής, ωστόσο ενδυματολογικά ακολουθεί το ύφος των 60’s κάνοντας πολλούς, λόγω των vintage εμφανίσεων της στην οθόνη και στην καθημερινότητά της, να την παραλληλίζουν με την Οντρεϊ Χέμπορν της «υψηλής μαγειρικής».

Σήμερα, η Gizzi Erskine συνεργάζεται με την βρετανική εφημερίδα «The Independent», για λογαριασμό της οποίας θα γράψει τις γαστριμαργικές – και όχι μόνο –  εντυπώσεις της από την Κρήτη.

Βεβαίως, θεωρείται δεδομένο ότι θα μοιραστεί τις εμπειρίες της με τους φίλους της στο youtube όπου διατηρεί κανάλι αλλά και στο instagram.

H Erskine βρίσκεται ήδη στην Κρήτη όπου πιθανότατα θα παραμείνει μέχρι τις 17 Ιουνίου, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει λεπτομερές πρόγραμμα για τα μέρη που θα επισκεφθεί.
Το σίγουρο είναι ότι η Βρετανίδα δημοσιογράφος βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα στην Ελούντα, ανεβάζοντας φωτογραφίες και  στιγμιότυπα της παραμονής της στις προσωπικές της ιστοσελίδες στα social media, στα οποία να σημειωθεί ότι είναι ιδιαίτερα ενεργή. Τις τελευταίες ώρες, «ανεβάζει» φωτογραφίες με παραδοσιακούς μεζέδες της Κρήτης, αλλά χωρίς να αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες, προκαλώντας την περιέργεια και το ενδιαφέρον των φίλων της.

Μέρος από τα έξοδα της παραμονής της στην Κρήτη θα καλυφθεί από τον ΕΟΤ δεδομένου ότι οι εντυπώσεις της και η κριτική της θα καταγραφούν και θα διαδοθούν στο κοινό της.
Η ενέργεια θεωρείται ότι εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της τουριστικής προβολής της χώρας και της Κρήτης ειδικότερα, με στόχο την ενίσχυση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως είναι εν προκειμένω ο γαστριμαργικός.

Πηγή: protothema.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι χίπις, ο Αζωγυρές και η Παλαιόχωρα: Ένα κομμάτι ζωντανής ιστορίας

Πριν η Παλαιόχωρα γίνει γνωστός τουριστικός προορισμός, πριν οι...

Γιάνης Βαρουφάκης: Κι όμως, αστυνομία στο σπίτι του – Κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις μετά τις δηλώσεις για το ecstasy

Κλήση για προκαταρκτική εξέταση ενώπιον της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών έλαβε ο Γιάνης...